Najväčšia chyba, ktorú mnohí robia pri konzumácii cesnaku: Takto sa pripravujete o veľa

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-02-01 05:55:00

Niet pochýb o tom, že cesnak predstavuje bombu plnú zdraviu prospešných látok, čo mnohí využívajú a nezabúdajú ho zaradiť do svojho jedálnička. Reč však nie je o samotnom cesnaku, ale aj o jeho šupke, ktorá zakaždým putuje do koša. Omyl!

 

Cesnakovú šupku takmer každý podceňuje a považuje za odpad. Ide pritom o cenný zdroj unikátnych látok, ktoré liečia. Jednou z nich je bioflavonoid kvercetín. Patrí medzi vitamíny P, má vplyv na spomalenie starnutia, posilňuje regeneráciu tkaniva a tiež chráni telo pred toxínmi. Na tanieri by sme mali pravidelne mávať nielen cesnak, ale aj jeho šupku!

Čítajte tiež: Všetci si myslia, že je zdravá: Šokujúca pravda o zelenine, ktorá zmení váš pohľad na ňu!

Liek proti starnutiu

Aby však splnila svoj účel, nemali by byť na nej žiadne stopy po škodcoch. Šupka by mala byť čistá a lesklá. Vysušte ju a potom pomlite na prášok pomocou mlynčeka na kávu. Prášok dajte do sklenenej nádoby s uzatvárateľným vekom. Následne si spravte extrakt – 1 PL zalejte 250 ml vriacej vody, prikryte a nechajte cez noc. Počas dňa vypite nápoj, pričom tak robte 1 mesiac. Dajte si potom prestávku 10 dní a opakujte. Tento nápoj normalizuje fungovanie obličiek, srdca, zvýši imunitu a odstráni škodlivé látky z tela.

Homeopatický liek

V Číne vedeli o cesnakových šupkách a ich liečivých vlastnostiach už pred 5 000 rokmi. Spravte si nasledujúci recept a k dispozícii máte čínsky homeopatický liek! Štyri hrste šupiek zalejte 1 litrom horúcej vody a nechajte cez noc odstáť. Pite 4 poháre denne. Muži tak majú robiť od 10. do 20. dňa v každom mesiaci a ženy od 20. do 30. dňa. Dodržujte prestávku medzi pitím, ktorá by mala byť 1-2 mesiace.

Proti hnačkám

Šupky z cesnaku dokážu zatočiť s hnačkami! Dajú do poriadku tráviaci systém a navyše, zbavia vás červov z organizmu. Hnačku zastavíte 1 ČL prášku, ktorý vypite s ľubovoľným množstvom vody. Pozor však na dlhodobú konzumáciu šupiek, ktorá môže mať opačný efekt – môže viesť k zápche.

Aj keď cesnakové šupky prospievajú ľudskému organizmu, určité skupiny ľudí, by sa ich konzumácii mali radšej vyhýbať. Tehotné a dojčiace ženy, deti do 12. roku a taktiež ľudia s cukrovkou, nízkym krvným tlakom a chronickým ochorením zažívacieho ústrojenstva by ich nemali konzumovať!

Fotogaléria


Tagy:
cesnak

2018-02-01 05:55:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia