Neskutočné, čo lekári vytiahli mužovi z brucha: Z tohto sa vám zrejme prevráti žalúdok!

Chirurgovia riešili nevšedný problém.
Zdroj: pixabay.com
2017-06-13 11:30:00

Čínski lekári mali plné ruky práce! Do nemocnice Tenth People's Hospital of Shanghai prišiel pacient s nevšedným zdravotným problémom. Muž trpel už od narodenia zápchami. Výsledkom boli 12-kilové výkaly v jeho bruchu, ktoré mu lekári odstránili chirurgicky!

Roky staré výkaly v bruchu

Nemenovaný 22-ročný muž prišiel do nemocnice s bizarným problémom, ktorý lekári neriešia každý deň. V bruchu mal črevo plné výkalov! Lekári povedali, že muž vyzeral, ako keby bol tehotný. Navyše, údajne bol znechutený a vyzeral "ako by mal čoskoro explodovať". Ako sa pacient priznal, už odjakživa trpel zápchou a užíval rôzne preháňadlá, ktoré mu poskytli úľavu na krátku chvíľu. Nakoniec sa odhodlal ísť do nemocnice, aby ho doktori zbavili tohto problému.

Z vykonaných testov vyplynulo, že muž mal vo vnútri svojho hrubého čreva mesiace, ba až roky staré výkaly, ktoré spôsobili obrovský opuch jeho brucha. Dr. Yin Lu povedal, že táto operácia trvala tri hodiny a z jeho tela odstránili 12-kilové výkaly. Po odstránení čreva ho chirurgovia na oboch koncoch zašili, aby sa výkaly nedostali von.

Akou chorobou trpel?

Podľa lekárov mladý muž zrejme dlhé roky trpel tzv. Hirschprungovou chorobou. Toto vrodené ochorenie, postihujúce hrubé črevo, sa objaví u jedného dieťaťa z 5000. Príčinou vzniku je absencia parasympatikových nervových buniek v stene hrubého čreva. Úseky hrubého čreva sú zúžené a stiahnuté, pričom nad zúženým miestom sa začína hromadiť črevný obsah a úsek sa rozširuje. Črevný nervový systém je pritom dôležitý pre správnu pohyblivosť čriev a pre posúvanie stolice do konečníka. Stolica sa tak hromadí vo vyšších segmentoch čreva, kde spôsobí jeho roztiahnutie. Keďže črevo je nepriechodné, objavuje sa zápcha.

Brucho je na prvý pohľad nafúknuté a citlivé. Miernejšie formy Hirschprungovej choroby nemusia byť hneď viditeľné, často bývajú diagnostikované až vo vyššom veku. Ku diagnostike ochorenia dochádza obvykle vtedy, ak nie je prítomnosť prvej stolici do 48 hodín od narodenia.

Čítajte tiež: Pite vodu s citrónom a petržlenovou vňaťou po dobu 5 dní: Pozrite sa, čo sa začne diať!

Fotogaléria

2017-06-13 11:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: inverse.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia