Nepriateľ zákernej choroby: Sila tohto protinádorového pomocníka nepozná hranice!

Pomaranče a citrusové plody sú plné vitamínu C!
Zdroj: pixabay.com
2017-05-23 16:00:00

Nová štúdia prišla s prekvapivým zistením! Hoci liečba rakoviny patrí primárne do rúk odborníkom a lekárom, údajne existuje niečo, čo by mohlo zabrániť rastu rakovinových buniek v tele. Ide pritom o bežne dostupnú prírodnú látku, no doteraz nikto nevedel o jej sile!


Rakovina je nebezpečné ochorenie, ktoré si nevyberá. Môže postihnúť kohokoľvek, zasiahne do života človeka, ovplyvní nielen jeho fyzické zdravie, ale aj psychiku. Podľa odborníkov z Univerzite Salford vo Veľkej Británii existuje silný pomocník v boji s touto nebezpečnou chorobou. Dokonca si poradí aj s agresívnejšími rakovinovými bunkami, ktoré sú zodpovedné za rast a vznik metastáz v ľudskom tele.

Zbraň proti chorobe

Tou zázračnou prírodnou látkou je vitamín C, ako píše medicalnewstoday.com. Dostaneme ho bežne v lekárňach ako výživový doplnok alebo ho naše telo prijme z niektorých potravín. Podľa výskumníkov tento vitamín preukázal až 10-krát vyššiu silu ako jeden s experimentálnych onkologických liekov. Ako ďalej dodali, táto prírodná látka dokáže vyhľadať kmeňové rakovinové bunky - zabráni procesu, ktorý sa nazýva glykolýza. Tento proces je zodpovedný za metabolizmus glukózy. Tým, že ho potláča, zabraňuje bunkám - mitochondriám získať energiu na prežitie.

Vitamín C sa javí ako skvelý doplnok ku klasickej liečbe rakoviny - chemoterapii. Potlačuje návrat nádoru a bráni rozmnožovaniu rakovinových buniek. Podľa Dr. Glorii Boneccelliovej by mohol byť vitamín C účinný pri liečbe rakoviny. Ako ďalej dodala, spolu s výskumníkmi hľadala spôsob, ako zacieliť na kmeňové rakovinové bunky. Skúšali rôzne látky, no najlepšie výsledky dosiahli s vitamínom C.


Toto je správny spôsob, ako piť vodu: Vďaka nemu sa zbavíte nafukovania a kŕčov!


"Je lacný, netoxický a ľahko dostupný, vďaka čomu je potenciálnou zbraňou v boji proti rakovine," povedal Dr. Michael Lisanti.

Zatiaľ len predbežné zistenie

Anna Perman, výskumníčka z Výskumného centra pre rakovinu vo Veľkej Británii však upozornila, že to zatiaľ netreba brať vážne. Štúdia je totiž vo svojej predbežnej fáze. Navyše, zameriava sa na účinky vitamínu C v laboratórnych podmienkach, nie na účinky konzumácie potravín alebo doplnkov výživy obsahujúcich tento vitamín. Onkologický pacient by nemal v žiadnom prípade zmeniť plán liečby..

Mnohé štúdie to už vedeli

Už v roku 1978 sa ukázala sila vitamínu C! Chemik Linus Pauling, nositeľ Nobelovej ceny, skúmal smrteľne chorých onkologických pacientov. Niektorým bol denne podávaných 10 g vitamínu C. O niekoľko rokov neskôr takmer všetci pacienti zomreli, zatiaľ čo 13 z tých, ktorí denne užívali vitamín C, prežili! Aby toho nebolo málo, 12 z nich nevykazovali žiadne príznaky ochorenia.

Mnohé štúdie dospeli k záveru, že vitamín C poskytuje ochranu pred rakovinou a celkovo udržiava ľudské telo zdravé.

Čítajte tiež: Rýchly test, ktorý odhalí najagresívnejšiu formu rakoviny: Takto si zachránite život!

2017-05-23 16:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Pixabay.com  |  Zdroj: medicalnewstoday.com, stemcells.nih.gov

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia