Pitný režim môže váš zdravotný stav skomplikovať: Toto pri chorobe už nerobte!

Pozor na nápoje, ktoré pijete počas choroby, mohli by ochorenie zhoršiť!
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-31 06:00:00

Jedlo je zrejme tá posledná vec, na ktorú počas choroby pomyslíte. Prvým a posledným želaním v čase chrípky či prechladnutia je, aby sme sa čo najskôr uzdravili, aby sme mohli slobodne dýchať, aby sme už toľko nekašlali.

Pitný režim je dobré dodržiavať bez ohľadu na to, či sme zdraví alebo nás práve skolila nejaká choroba. Hydratácia je vtedy veľmi dôležitá. Napomáha imunitnému systému bojovať proti vírusom a baktériám efektívnejšie a to je to, čo očakávame. Málokto však vie, že niektoré nápoje dokážu zhoršiť priebeh ochorenia! 

Káva

Od kofeínových nápojov očakávame práve dobytie bateriek. Kofeín je diuretikum, čiže podporuje močenie, čo nás ešte viac dehydruje. A to je zle! Káve by sme sa mali vyvarovať najmä vtedy, keď nás trápia črevné problémy. Kofeín podporuje svalstvo v tráviacom trakte, takže zhoršuje stavy hnačky, ktorá vyčerpáva ako fyzicky, tak aj psychicky.


Po tomto sa už nikto nebude báť smrti: Dôkaz, že život naozaj pokračuje!


Pomarančový džús

Mohlo by sa zdať, že je to dobrý nápad, dodať telu dávku vitamínu C. Pomarančovému džúsu sa však treba vyvarovať vtedy, ak kašlete alebo vás bolí hrdlo. Kyslosť džúsu môže podráždiť hrdlo, takže vás bude bolieť ešte viac.

„Obsahuje kyselinu citrónovú, ktorá môže podrážiť už aj tak zapálené hrdlo,“ potvrdil Taz Bhatia, profesor integratívnej medicíny na Emory University.

Mlieko

Keď sme chorí, máme rôzne chute. Niekto si v rámci svojho stavu dopraje to, čo inokedy nie. Pozor na mlieko! To by sme mali vynechať v momente, keď nás trápi zápcha. Ruky preč od neho aj vtedy, ak už ste zahlienení. Aj keď niektorí odborníci s tým nesúhlasia a tvrdia, že súvislosť zahlienenia s mliekom je len mýtus, buďte obozretní. Ak máte  pocit, že vám počas choroby nerobí dobre, jednoducho ho vynechajte.

Čítajte tiež: Skvelý trik ako odstrániť zubný kameň: Zlikvidujte ho v priebehu niekoľkých sekúnd!

2017-01-31 06:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com   |  Zdroj: foxnews.com, red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia