Vzala strúčik cesnaku a potrela si ním tvár: Toto vás presvedčí vyskúšať to tiež!

Aké babské recepty používate na pupienky vy? Skúšali ste niekedy cesnak?
Zdroj: thinkstock.com
2016-04-19 15:00:00

Prírodné antibiotikum využívame pri prvých príznakoch chrípky či nachladnutia, je skvelou súčasťou pokrmov a varenia všeobecne. Vedeli ste ale, že cesnak možno použiť aj na akné či menšie pupienky, ktoré sa znenazdajky objavia?

Páchne, ale pomáha 

Na tento trik prišla mladá blogerka o kráse Farah Dhukai.

„Cesnak zmenší váš pupienok a vy sa ho zbavíte, ak nie okamžite, tak cez noc určite,“ napísala Farah na svoju sociálnu sieť.

Postačí vám nato čerstvý strúčik cesnaku, ktorý olúpete a potriete ním pupienok či biele miesta, z ktorých by sa akné mohlo vytvoriť.

Rozrezaním strúčiku cesnaku sa na jeho povrch dostávajú účinné látky. Potreté miesta sa zahoja cez noc a pupienky sa už nikdy nevrátia. Aspoň to zo svojho pozorovania vyskúmala Farah.

Hoci účinky cesnaku na liečbu akné zatiaľ neboli preskúmané dopodrobna, jedna z účinných látok, ktoré cesnak obsahuje, by sa mohla o pupáčiky postarať. Je ním alicín. Má protizápalové účinky, môže opuch akné znížiť a tiež zmierniť začervenanie. Vysúša vyrážku, no napriek tomu by sme s ním mali narábať opatrne. 

Pozor na jednu vec: ak máte citlivú pokožku, riskujete tým popáleniny, ktoré môže surový cesnak spôsobiť! Preto v každom prípade opatrne, lepšie je pretrpieť jeden pupienok ako liečiť popáleniny, nie?

Čo nato dermatológ?

O cesnaku je známe, že má na naše zdravie blahodárny účinok. Ak nám tento prírodný liek nevonia, vieme ho aplikovať aj vo forme tabliet, ktoré však nebudú mať účinok hneď, takže výrazné zlepšenie pokožky nemusí nastať okamžite.

„Verím, že si cesnak poradí s malými nedostatkami – ak sa pridá do stravy alebo sa aplikuje na tvár, môže to mať účinky, ale domnievam sa, že to nebude mať dlhodobý účinok na niekoho, kto má problémy s akné dlhší čas,“ povedal dermatológ Dr. Craig Austin.

Ako inak ešte s cesnakom bojovať proti akné?

Vyskúšajte ešte jeden recept, najmä ak sa bojíte agresívneho cesnaku aplikovaného priamo na pokožku. Pretlačte 5 strúčikov cesnaku do vody, nechajte odstáť a takto vyrobenou „pleťovou“ vodou potierajte postihnuté miesta. Vynechajte očné okolie! 

Čítajte tiež: Nepríjemný problém, o ktorom nikto nehovorí: Keď nemôžete ísť na záchod, spravte jednoduchý trik!

2016-04-19 15:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk, red, independent.ie, huffingtonpost.ca

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia