Čierne bodky? Do boja proti nim nasaďte nezvyčajnú vec, prekvapia vás výsledky!

Viete ako sa vysporiadať s čiernymi bodkami? Ak nie, skúste tento trik so zubnou pastou!
Zdroj: thinkstock.com
2016-01-19 20:30:00

Čierne bodky sú nepríjemným „skrášlením“ našej tváre, objavujú sa nie len na nose. Zvykne nimi byť posiata aj brada či líca. Existuje mnoho prípravkov, ktoré ich zaručene odstránia. Dokáže to aj zubná kefka?

Iste by ste nečakali, že tento nástroj dokáže zmazať čierne bodky z nosa, však? Chcete vedie, ako to funguje? Poďme sa pozrieť na postup.

Rozhodne kefku dezinfikujte!

Možno sa vám tento recept zdá ako hlúposť, veď kefka je prirodzene plná baktérií z nášho chrupu, nie? To je síce pravda, preto ak chcete tento trik vyskúšať, buď použite novú kefku, alebo tu svoju ponorte do horúcej vody a nechajte ju tam po dobu 5 minút.

Na odstraňovanie čiernych bodiek ale pripravte celú tvár. Vyskúšajte harmančekový parný kúpeľ, pri ktorom vydržíte od piatich do desiatich minút. Póry sa otvoria a uľahčia zubnej kefke vyčistiť pleť do dokonalosti.

Na nos či inú časť tváre, kde vás bodky trápia aplikujte trošku zubnej pasty a nechajte pôsobiť po dobu piatich minút. Potom jemnými pohybmi masírujte pokožku, ako keby ste chceli spraviť pokožke peeling. Po masáži odstráňte pastu teplou vodou, po dokončení naneste trošku tonika na prečistenie.

Nezabúdajte ani na zubnú kefku, tú by ste po tejto kúre mali opäť vydezinfikovať. Aby ste dosiahli želaný efekt, opakujte tento úkon raz či dvakrát do týždňa, záleží to však aj od toho, v akej kondícii máte pleť.

Pozor na zubnú pastu!

Určite ste počuli o triku, kde sa zubná pasta využíva vo veľkom pri liečbe či predchádzaní akné. Je pravda, že niektoré látky, ktoré obsahuje, sú pre odstraňovanie akné či čiernych bodiek dobré. Treba si ale dávať pozor nato, čo zubná pasta obsahuje, aby sa nestala ešte väčšia katastrofa ako sú samotné čierne bodky.

  • Používaná zubná pasta by nemala obsahovať hrubé čiastočky, aby ste si pokožku nepoškodili
  • Je vhodné nepoužívať mentolovú pastu, ktorá by mohla pleť podráždiť
  • Vyberajte pasty, ktoré obsahujú harmanček, šalviu a bylinky, ktoré sú pre pleť najprijateľnejšie

Prečo vlastne čierne bodky vznikajú?

Ich vznik je podmienený poruchou rohovatenia. Tým, že daný pór nie je dostatočne uzavretý, prach a nečistoty sa v ňom usadzujú rýchlejšie. Tak vzniká čierna výplň, no to nie je všetko. Nesprávnou starostlivosťou sa aj z obyčajnej čiernej bodky môže stať horšia forma akné a to už sa tak rýchlo nedá odstrániť.

Ak ste si ale mysleli, že sa čiernych bodiek najúčinnejšie zbavíte vytláčaním, okamžite na to zabudnite! Hoci je to len upchatá nečistota, stále je to najmiernejšia forma akné. To znamená, že ak sa poruší jeho štruktúra, mohlo by sa stať, že by sa stav mohol zhoršiť. A to predsa nechceme. 

Čítajte tiež: Dajte zbohom popraskaným perám: Na tento trik postačí vec, ktorú máte bežne doma!

2016-01-19 20:30:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, healthyfoodteam.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia