Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dajte zbohom popraskaným perám: Na tento trik postačí vec, ktorú máte bežne doma!

Využite čajové vrecúška, dokážu dať do poriadku vaše popraskané pery. Zobraziť galériu (2)
Využite čajové vrecúška, dokážu dať do poriadku vaše popraskané pery. (Zdroj: profimedia.sk)

Pred zimou chránime naše telo tým, že sa teplejšie obliekame. Sú tu však časti nášho tela, ktoré pred zimou celkom neskryjeme. Je to naša tvár. Najviac trpia asi pery, pretože na nich máme kožu najtenšiu.

Prečo máme pery stále popraskané?

Nízke teploty v zime pery vysúšajú a dráždia. Samozrejme tomu napomáhame aj my, keďže si ich olizujeme v domnení, že im dodáme vlhkosť a oni budú hydratované. To je práve to, čo robíme zle. Tým, že im si ich olizujeme, vlhkosť sa stráca rýchlejšie a pery sú suché častejšie. Potom nepekne praskajú, krvácajú a bolia.

Ak perám nedodávame dostatok hydratácie balzamom na pery či inými výživnými spôsobmi, vystavujeme ich chladu bez ochrany a to sa na nich aj patrične prejaví.

Ako zatočiť so suchou kožou?

V prvom rade si ju nesmieme hrýzť, pretože si spôsobujeme ešte väčšie bolestivé miesta, ktoré sa pomaly hoja.

Existuje niekoľko domácich receptov, ako si popraskané pery doma vyživovať, no vy mám ponúkame jeden skutočne kuriózny. Postačí vám čajové vrecúško!

Vrecúško zeleného čaju namočte do teplej vody, nechajte, aby nasalo vodu. Potom ho vyžmýkajte, priložte k perám a počkajte 5 minút. Ak budete tento rituál opakovať každý deň, zabezpečíte si hydratáciu pier a tie sa vám odvďačia.

Použite zelený čaj

Zelený čaj sám o sebe je zázračnou rastlinkou, jeho účinky je možné pozorovať nie len pri jeho pití, ale aj pri používaní kozmetických prípravkov, ktoré bo obsahujú. Pôsobí protizápalovo, chráni pred poškodením pokožky, kvôli obsahu kofeínu stimuluje obehovú sústavu a napomáha prečisteniu tela. V kozmetike sa používa do prípravkov proti starnutiu.

Ak chcete, môžete ho použiť aj ako súčasť masiek na pleť. Zmiešajte tri polievkové lyžice jogurtu s polievkovou lyžicou práškového zeleného čaju. Na tvári masku ponechajte 20 minút a potom umyte. Následne hydratujte svojím krémom.

Druhá maska sa skladá z lyžičky medu a lyžičky práškového zeleného čaju. Po 30 minútach umyte. 

Čítajte tiež: Pravda o vašom zdravotnom stave za 60 sekúnd: Odhaľte vďaka lyžičke, ako ste na tom!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9