Dajte si cesnak na 30 minút do úst: Ohromí vás sila tohto triku!

Cesnak je veľmi zdravý, nezabúdajte naň.
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-15 15:00:00

Prírodné antibiotikum v podobe cesnaku pozná každý. Spolu s medom patria do výbavy každého, kto začína pociťovať dôsledky chladného počasia najmä na jeseň a zimu. Viete, čo sa stane, ak si ho dáte na 30 minút do úst?

Stará čínska medicína nás toho už naučila veľa. Ako sa správne starať o svoje zdravie obyčajnými produktmi prírody, ako sa jednoduchými masážami zbaviť bolesti. Číňania používajú strúčik cesnaku ako cukrík. Každé ráno si ho vložia do úst na tridsať minút. Prečo to robia?

Prečo sa do tejto kúry pustiť?

Aby sa zložky cesnaku dostali pomocou slín do nášho organizmu. Po tom, ako odbehne pol hodinka, môžete cesnak vypľuť, umyť si zuby, aby ste sa zbavili zápachu. Ak to nepomáha, požujte kávové zrnko alebo pár lístkov petržlenu.

V prvom rade to robíme pre svoje zdravie a tým, ako sa zložky cesnaku dostanú do krvi, zároveň čistia naše krvné cievy. Okrem toho čistí pokožku, posilňuje imunitný systém, udržuje v pohode obličky.

Pomôcť by mohla kúra aj pri chudnutí, nakoľko sa tým reguluje pocit hladu. V rámci prevencie proti chorobám blahodárne pôsobí proti bronchitíde a iným respiračným ochoreniam, ktoré nás môžu postretnúť.

Nie nadarmo sa mu hovorí zdravý pomocník

Kvôli obsiahnutému fytonutrientu lacidipínu pôsobí ako prevencia. Pomáha nášmu srdcu, je antiseptikom, stará sa o čistotu čriev. Črevný systém je podstatný najmä preto, lebo cez ne sa do tela dostáva najviac živín a minerálov, ktoré posilňujú náš imunitný systém.

Okrem toho cesnak pomáha pri odstraňovaní ťažkých kovov z tela, pôsobí proti črevnej hnačke, proti črevným zápalom, podporuje metabolizmus tukov. Je antiseptický, antiparasitický, antireumatický, proti nikotínový.

Čítajte tiež: Čo sa stane, ak si zuby neumyjeme celý rok? Nechutná pravda o tom, čo sa deje v našich ústach!

2016-12-15 15:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, rd.com, naturalhealingmagazine.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia