Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Rýchly spôsob, ako navždy odstrániť čierne bodky: Stačia len dve ingrediencie!

Čierne bodky sú veľmi nepríjemným kožným problémom, ktorého sa môžete zbaviť domácou maskou.
Čierne bodky sú veľmi nepríjemným kožným problémom, ktorého sa môžete zbaviť domácou maskou. (Zdroj: Thinkistock.com)

Dávno neplatí, že problematická pleť je charakteristická predovšetkým pre obdobie puberty. Na nenávidené čierne bodky bohužiaľ žiadne časové ohraničenie neplatí a otravujú nám život aj dlho po dovŕšení tínedžerských čias. Ako sa s nimi raz a navždy rozlúčiť?

Trápenie, ktoré bolí

Zatiaľ čo proti nepeknému akné tasíme ako prvú zbraň svoje vlastné prsty a pevne veríme, že tento zásah nepeknú vyrážku minimalizuje, čo nie vždy vyjde, ťažšie je to s nepeknými čiernymi bodkami. Ich odstraňovanie je veľmi ťažké až bolestivé. Častokrát ide o tú najhoršiu časť procedúry u kozmetičky. Preto sa oplatí vyskúšať domáce rady, ktoré na nich zaútočia šetrnejším spôsobom a vy sa už tak nebudete trápiť.

Čierne bodky sú ľudovým názvom pre komedóny, ktoré vznikajú v dôsledku upchatia pórov rôznymi nečistotami, odumretou pokožkou, baktériami a mazom. Keď nečistoty zablokujú pór, maz zoxiduje a jeho farba sa zmení na čiernu. Z čiernej bodky sa môže stať vyrážka, ak v pokožke vznikne zápal.


Dajte si banán a škoricu jednu hodinu pred spaním: Sledujte, čo sa bude diať!


Zaútočte pomocou domácej masky

Ako sa rýchlo a navždy zbaviť tohto kožného problému? Mnohí zvyknú s týmto problémom bojovať tak, že sa drobnú bodku snažia vytlačiť ako bežnú vyrážku. Nešetrným tlačením však môžete komedón narušiť a jeho stav zhoršiť! Nejde o akné a keďže ide veľmi ťažko vytlačiť, na postihnuté miesto zvyknú mnohí príliš silno tlačiť, výsledkom môže byť krvácajúce čierne bodky, ktoré sa vám rozšíria ďalej. Vznikne vám jazva a ryhy, ktorých sa už len tak ľahko nezbavíte. Ak nechcete nakupovať drahú kozmetiku, siahnite po overenej domácej rade!

Ingrediencie na prípravu masky:

  • 1 polievková lyžica želatíny bez vône
  • 5 polievkových lyžíc mlieka alebo bieleho jogurtu

Postup:

Najprv zmiešajte želatínu a mlieko/jogurt v malej miske. Potom dajte misku do mikrovlnnej rúry po dobu niekoľkých minút, kým sa zo zmesi nestane tekutina. Vezmite misku z mikrovlnnej rúry a nechajte vychladnúť na 10 minút. Keď bude tekutina studená, mali by ste si make-up štetec a naneste ju štetcom, ktorý používate na mejkap, na problematické oblasti tváre. Nechajte pôsobiť približne 10 minút a potom odstráňte. Budete šokovaní jej výsledkami!

Čítajte tiež: Kôru z pomarančov nevyhadzujte: Chyba, ktorá vás ochudobňuje o dôležité vitamíny!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9