Unikátna voda, ktorá šokuje svojimi účinkami: Neuveriteľné, čo všetko dokáže!

Dbajte na dostatočný pitný režim a budete sa cítiť fit.
Zdroj: thinkstock.com
2015-09-29 15:30:00

Jedinečná voda, po ktorej budete ako znovuzrodení! Ak tomu neveríte a tvrdíte, že vám stačí tá vaša z vodovodného kohútika, po tomto zistení zrejme zmeníte názor. Existuje totiž minerálna voda z prírodného liečivého zdroja, ktorá má výnimočné, až priam neuveriteľné účinky na ľudské zdravie.


Klasickou vodou z vodovodu podporíte pitný režim a minerálkou doplníte minerálne látky. Ak si myslíte, že vám to stačí ku zdraviu, mýlite sa. A dvojnásobne práve teraz, keď začína chrípkové obdobie. Vírusy už útočia, ani sa nenazdáte a vyradia vás z každodenného života. Výsledkom sú ochorenia horných dýchacích ciest či prechladnutie. Bojujte s ochoreniami ešte pred tým, než vypuknú!

Čím je výnimočná?

Existuje prírodná, silne mineralizovaná, jódová, uhličitá minerálna voda z prírodného liečivého zdroja so zvýšeným obsahom fluoridov kyseliny boritej. Svojím osmotickým tlakom sa veľmi blíži osmolarite ľudskej krvi, teda vnútornému prostrediu človeka. Nespôsobuje žiadne zdravotné problémy aj pri vypití väčšieho množstva a je príjemná na slizniciach dýchacích ciest, ak je použitá k inhalácii. Aj preto sa minerálna voda Vincentka považuje za výnimočný nápoj, ktorý ani "po päty nesiaha" klasickým minerálnym vodám, kupovaným v obchode.

Liek našich babičiek

Vincentka je 100% produkt s obsahom minerálnych solí a biogénnych prvkov ako je lithium, rubidium, cesium, meď, zinok, chróm či kobalt. Nedajú naň dopustiť v Liečebných kúpeľoch Luhačovice, kde vyviera z prírodného liečivého zdroja a kde sa používa k pitným a inhalačným procedúram. Označuje sa za "liek našich babičiek". Už viac ako 340 rokov sa jej liečivý charakter nezmenil a stále pretrváva. Pomáha pacientom s ochorením horných dýchacích ciest vrátane hlasiviek, ale i u pacientov s ochorením žalúdku, dvanástnikových vredoch, čriev, žlčníku, cukrovky, pri chronickej pankreatitíde atď. Svojím obsahom minerálnych solí udržuje vyvážené prostredie človeka po veľkých stratách potu. Preto je dobré po nej siahnuť pri ťažkej fyzickej práci, športu, pobytu v horúcom prostredí, ale i pri horúčke. Skvelá je aj pre športovcov, deti i tehotné ženy. Siahnite po nej pri konzumácii vína alebo kávy - prispieva totiž k neutralizácii prekyslenia žalúdku.

Minerálna voda sa využíva na kúpele, inhalačné procedúry a pitnú kúru. Najväčší účinok má na dýchacie a tráviace ústrojenstvo. Chlorid sodný, ktorý obsahuje viaže vodu a vedie k zvýšenej sekrécii hlienu. Jód potom podporuje jeho vykašliavanie. Aj problémy so žalúdkom dokáže napraviť. Pitná kúra upravuje činnosť žalúdku, čriev a slinivky brušnej (pankreas) a podporuje sekréciu žlčníku. Ovplyvňuje priamo sliznicu zažívacích orgánov. Ak ju pacient dlhodobo a pravidelne pije, pôsobí protizápalovo a reguluje sekréciu. Blahodarne pôsobí aj kúpeľ v tejto vode, kde pôsobia predovšetkým jód a jeho zlúčeniny. Bohatá prítomnosť voľného oxidu uhličitého vyvoláva celú radu zložitých biologických pochodov. Zlepšuje prekrvenie povrchových buniek a znižuje dokonca aj krvný tlak.

Liečba má nesporné výhody aj pre deti, u ktorých znižuje početnosť akútnych ochorení a dávok užívaných liekov, obmedzuje komplikácie základného ochorenia a hlavne zlepšuje kvalitu života  a zaradenie do kolektívu.


Záchrana pre organizmus menom ľanové semienka: Čo nastane, ak ich zjete!


Čo všetko lieči?

  • Ochorenia dýchacích ciest (ťažkosti s dýchaním alebo s hlasivkami, astmu, bronchitídu, po operácii dolných dýchacích ciest, poškodené hlasivky, atď)
  • Ochorenia obehového ústrojenstva (vysoký krvný tlak, ochorenia tepien končatín, funkčnú porucha periférnych ciev, atď)
  • Ochorenia tráviaceho ústrojenstva (Crohnovu choroba, po operácii žalúdku, žlčníku, čriev, atď)
  • Diabetes Mellitus (diabetik 1 alebo 2. typu, obezitu dieťaťa, atď)
  • Choroby pohybového ústrojenstva (po úraze pohybového ústrojenstva, po ortopedickej operácii s použitím kĺbovej náhrady, artrózu, atď)
  • Nervové ochorenia (Parkinsonovu chorobu, atď)
  • Kožné choroby (ekzémy u dieťaťa, atď)
  • Onkologické ochorenia (po onkologickej operácii prsníka, atď)

Nevhodná je však pre ľudí so zlyhávajúcimi obličkami, s ochorením obličiek alebo opuchom dolných končatín. Poraďte sa radšej so svojím lekárom.

Užívanie

Vincentka by sa mala užívať preventívne v dennej dávke 200-300 ml. Účinná pitná kúra sa z nej stáva vtedy, ak ju užívate dvakrát denne na lačno pred raňajkami a večerou v množstve 250-350 ml po dobu 20-30 dní. V množstve 25-30 ml môže byť používaná na úhradu dennej dávky jódu.

Vincentka ako súčasť kozmetických prípravkov

História tohto minerálneho "zázraku" siaha až do roku 1669, kedy vydal písomnú správu o chemickom zložení luhačovickej vody, o spôsoboch pitnej liečby a o úspešných výsledkom liečenia fyzik a lekár Ján Ferdinand Hertod z Todtenfeldu. Zo začiatku lekári liečili pacientov pitnou kúrou. Nakoniec mala taký úspech, že sa neskôr začali predávať doplnkové výrobky Vincentky. A tak je doteraz na trhu k dispozícii hydratačný krém, hydratačný sprej, zubná pasta, pastilky na cmúľanie, sirup, nosný sprej a plastová kanvička na preplachovanie nosných dutín a nosohltanu.

Čítajte tiež: Vyčistite si pľúca už za tri dni: Takto nielen fajčiari chytia druhý dych!

Fotogaléria

2015-09-29 15:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia