Zmiernia bolesti chrbta, bokov a kolien už do 20 minút: Úžasné cviky, ktoré zaberajú veľmi rýchlo!

Nepodceňujte bolesti kolien a navštívte lekára.
Zdroj: thinkstock.com
2015-08-02 20:00:00

Bolesti chrbta, bedrových kĺbov či kolien nás dokážu vyradiť z každodenného života. Nedokážeme sa na nič sústrediť, akýkoľvek väčší pohyb nám robí problémy.. Vďaka nasledujúcim cvikom chodidiel pocítite úľavu už do niekoľkých minút!

Lieky síce môžu byť spôsobom, ako sa zbaviť bolestí, no prečo organizmus zbytočne nimi zaťažovať, keď tu máme cviky, ktoré s nimi zatočia?!

Krúživý pohyb členkov

Zvýšenú ohybnosť a úľavu od bolestí chrbta, bokov a kolien. To všetko spraví pravidelné cvičenie - krúživý pohyb členkov! Členky, ktoré sú pevné a do ktorých neprúdi dostatok krvi, môžu prekvapivo vyvolávať bolesti v častiach tela ako chrbát, kolená a bedrá, čím sa tak telo snaží vykompenzovať ich obmedzenú ohybnosť. Pomocou tohto cvičenia môžete zmierniť bolesti svalov a kĺbov nielen v kolenách, chrbta a bokov, ale aj v iných častiach tela. Robte tento cvik aspoň niekoľko minút denne na každé chodilo.

Naťahovanie gumy chodidlami

Malé svaly na chodidle je niekedy ťažké efektívne precvičiť. No práve oni môžu byť príčinou bolestí inde v tele. Funguje to podobne. Ak nie sú vnútorné svaly chodidiel tuhé, zvyšok tela sa tento nedostatok snaží vykompenzovať.


Túto chybu už nikdy neurobte: Plastové fľaše by sme mali len raz použiť!


Budete potrebovať gumu na cvičenie alebo vám dobre poslúži aj opasok zo župana. Sadnite si na zem a vystrite nohy. Jeden koniec gumy alebo opasku zo župana si omotajte okolo nohy, zatiaľ čo druhý upevnite o nejaký pevný predmet. Priťahujte chodidlo k sebe oproti tlaku gumy a vydržte 5 až 10 sekúnd. Je dobré, ak sa cviku budete venovať každý deň niekoľko minút na každé chodidlo.

Dvíhanie ceruzky prstami na nohe

Výhodou tohto cvičenia je fakt, že ho môžete vykonávať kdekoľvek. Dôležité je len to, aby ste mali pri sebe ceruzku alebo pero. Dajte ceruzku na zem a zachyťte ju a zdvihnite následne prstami na nohe. Samozrejme, chodidlo je bosé. Podržte ju približne 10 sekúnd a potom ju pustite na zem. Nedarí sa vám? Nevadí. Namiesto ceruzky môžete použiť handričku. Zopakujte niekoľkokrát po sebe až kým neustúpi bolesť v inej časti tela. Nezúfajte, ak ste nepocítili úľavu. Opakujte cvik niekoľko dní po sebe.

Zdvíhanie sa na špičky

Ďalší jednoduchý cvik! Tentokrát sa však pri ňom budú výraznejšie zapájať nielen prsty na nohách, ale aj lýtka. Postavte sa a mierne pokrčte kolená, popr. sa oprite o stenu pred vami. Zdvihnite sa na špičky a vydržte tak niekoľko sekúnd. Cvik opakujte niekoľkokrát.

Chodenie na špičkách

Využívajú ho baletky a tí, čo tancujú, pritom málokto vie, že môžu výrazne pomôcť aj ostatným. Jediné, čo musíte spraviť, je vyzdvihnúť sa na špičky a chodiť tak 10 až 20 sekúnd.

Čítajte tiež: Toto všetko nosíme so sebou do bytu: Prečo by sme nemali chodiť doma obutí!

2015-08-02 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: health.com, healthyfoodhouse.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia