Drastická premena, z ktorej vám pobeží mráz po chrbte: Rakovina zmenila fitness trénera na nepoznanie!

Takto vyzerá, kedysi fitness tréner Veil Vines, v súčasnosti.
Zdroj: Facebook.com
2015-01-30 19:35:00

Bol mladý, úspešný, živil sa ako osobný tréner a život si užíval na Kréte. Mal našliapnuté na sľubnú kariéru a vďaka svojmu vzhľadu a vypracovanej postave bol stredobodom pozornosti u žien. Potom však prišla rana pod pás!

Šok pre mladého športovca

Mladý Neil Vines žil svoj sen. Venoval sa práci osobného trénera, ktorá ho veľmi bavila a napĺňala. Prišlo však obdobie, kedy ho často bolela hlava a krčná chrbtica. U svojho lekára podstúpil vyšetrenie a z ordinácie odchádzal so zdrvujúcou diagnózou: nádorové ochorenie mozgu (medulloblastoma) s rozšírením do chrbtice! Bol to obrovský šok. Išlo totiž o typ ochorenia, ktoré je veľmi invazívne. Šíri sa mozgovomiechovým mokom a často metastázuje do rôznych častí mozgu či chrbtice.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 






Vtedy sa jeho sen rozplynul.. Skončil s prácou osobného trénera a musel sa odsťahovať z Kréty do svojej rodnej krajiny Veľkej Británie. Tam sa začal jeho boj so zákerným ochorením. Mladý muž síce prišiel o svoju vypracovanú postavu a bol obmedzený v pohybe, nevzdával sa a aspoň zľahka trénoval v posilňovni. Keď to vyzeralo tak, že sa opäť vráti do svojej formy, prišla ďalšia rana. V novembri 2013 mu našli ďalší nádor v prednej časti mozgu.

Čelil vedľajším účinkom

Minulý rok podstúpil chemoterapiu, ktorá trvala až šesť mesiacov. Tentokrát sa liečba na ňom podpísala drastickým spôsobom. Dnes by už nikto na videách, zverejnených na sociálnych sieťach, nespoznal kedysi vyšportovaného a krásneho Neila. Druhý nádor mu poškodil miechu, takže dnes sa nemôže postaviť na nohy. Navyše, na jedno oko kvôli chorobe nevidí, preto nosí pásku. To však nie je všetko! Trpí aj ďalšími vedľajšími účinkami! Pribral zo steroidov.

„Neil potreboval ďalšiu liečbu, ktorá zahŕňala vysokú dávku steroidov na zníženie opuchu na mozgu,“ povedala jeho kamarátka Joanna.

Vďaka chorobe má vedľa seba oporu

Predsa len má však choroba i svetlú stránku. Vďaka nej sa bližšie spoznal so svojou bývalou spolužiačkou Joannou Meadowsovou. S mladou kaderníčkou stratil Neil kontakt pred viac ako desiatimi rokmi. Tá sa dozvedela o chorobe svojho bývalého spolužiaka cez sociálnu sieť, kde Neil dával motivačné citáty a videá. Choroba ich spojila dohromady a dnes je Joanna veľkou oporou pre Neila, vo všetkom mu pomáha a svojimi šľachetnými činmi už neraz vyrazila dych verejnosti.

Keď Neilovi vypadali vlasy, rozhodne ho v tom nechcela nechať samého, a tak si oholila hlavu. Navyše, získala Neilove finančné prostriedky na charitu The Teenage Cancer Trust, ktorá ho sprevádza po celú dobu jeho choroby. Ako povedala, Neil zmenil jej pohľad na život. Obaja teraz dúfajú, že sa neobjavia žiadne ďalšie nádory, Neil bude onedlho chodiť a že si ešte užijú niekoľko rokov.

Svoj boj s rakovinou a cestu za uzdravením sa rozhodol zverejniť Neil v knihe s názvom Powerful Beyond Measure, ktorá by už onedlho mala byť v predaji.

Neil Vines a jeho boj s rakovinou:

Betadine roztok je dezinfekčný prípravok so širokým spektrom antimikrobiálnej aktivity vhodný na dezinfekciu kože a slizníc. oužíva sa na bakteriálnu alebo plesňovú infekciu, na aseptické ošetrenie rán, lokálne ošetrenie diabetickej nohy, atď.

Fotogaléria

2015-01-30 19:35:00  |  Text: Janka   |  Foto: Facebook.com  |  Zdroj: metro.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia