Choroby, ktoré pokazia sviatky: Nezvyčajné triky, ktoré zázračne vytiahnu nádchu či chrípku z tela!

Ako sa zbaviť chrípky, či zápalu priedušiek? Skúste aj prírodné metódy.
Zdroj: thinkstock.com
2014-12-21 06:00:00

V zime sa nádche či chrípke ťažšie ubránime ako v iných ročných obdobiach. Škriabanie v hrdle, slzenie očí, celková slabosť tela, horúčka...a vianočná atmosféra je fuč! Zabojujte s nepríjemným ochorením nezvyčajnými trikmi a nedovoľte, aby vám pokazili najkrajšie sviatky v roku.


Nádcha

Nádcha sa všeobecne prejavuje zdurením nosovej sliznice, zhoršeným nosovým dýchaním, zvýšenou tvorbou nosového výtoku, kýchaním, slzením očí, či únavou. Najčastejšie vzniká nádcha ako následok kvapôčkovej infekcie. Spôsobujú ju vírusy a je sprevádzaná zvýšeným bezfarebným vodnatým výtokom z nosa.

Bakteriálna nádcha môže často nadväzovať na nádchu vírusovú. Baktérie využívajú na oslabenie sliznice nosa vírusy a začnú útočiť. Tento typ nádchy je typický hustým žltozeleným hlienom, ktorý signalizuje prítomnosť zápalu.

Medový chren

Pripravte si 2 lyžice najemno nastrúhaného chrenu a 2 lyžice tekutého medu. Chren zmiešajte s medom a 5 dní užívajte túto zmes trikrát denne po jednej lyžičke. Z nepríjemnej choroby sa rýchlejšie dostanete!

Ponožky

Každý deň pred spaním si dajte vlnené ponožky, do ktorých nasypte prášok z mletých horčicových semienok. Majú schopnosť zohrievať, čím udržiavajú nohy stále v teple!

Ak vás trápia problémy s priduškami skúste Bronchicum Elixir S, ktorý sa užíva pri kašli, zápale priedušiek, prieduškovom katare a pri zahlienení priedušiek.

Chrípka

Aj toto ochorenie spôsobujú vírusy. Existuje mnoho mutácií chrípkového vírusu a každý rok vznikajú nové. Medzi klasické príznaky patrí horúčka, zimnica, bolesti hlavy, svalov a kĺbov, bolesť v krku a kašeľ. Chrípka vás veľmi rýchlo položí do postele.

Odporúča sa očkovanie, najmä ľuďom nad 65 rokov a tehotným ženám. Pomáha ale aj šport, otužovanie, vitamíny a dodržiavanie hygieny.

Tvaroh a horčica

Ďalším trikom je dať si na hlavu a chodidlá tvaroh, ktorý horúčku spoľahlivo stiahne! Pomôže vám i horčicový kúpeľ. Budete potrebovať stredne veľkú škoricu, ktorú rozmiešajte s horúcou vodou v lavóri. Namočte si nohy do kúpeľa a nechajte ich tam aspoň 10 minút, oblečte si teplé ponožky a zalezte do postele.

Zápal priedušiek (bronchitída)

Spôsobuje ju najčastejšie vírus. Prejavuje sa záchvatmi kašľa, vznikom hlienov a škrabaním v hrdle. Únava a zvýšená teplota je ďalším typickým príznakom.

Vyhnete sa jej rovnako ako pri chrípke, teda posilňovaním imunity a konzumovaním vitamínov. Taktiež sa vyhýbajte priestorom, kde sa vyskytuje veľa ľudí, od ktorých by ste sa mohli nakaziť.

Oleje na domáce liečenie

Oreganový olej je veľmi účinný a pomáha uvoľniť hlieny z dýchacích ciest. Klinčekový olej v aromalampe dezinfikuje dýchacie cesty a lieči prieduškový zápal. Skúste využiť účinky aromaterapie!

Tvarohový zábal

Tvaroh je výborný nielen vtedy, ak bojujete s chrípkou, ale aj pri zápale priedušiek a uvoľňovaní dýchacích ciest! Aplikujte si ho na krk a vrchnú časť hrudníka, potom naň uložte bavlnenú látku, tenší uterák a napokon vlnený šál. nechjate pôsobiť 45 minút a potom zmyte teplou vodou.

2014-12-21 06:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia