Muž mal neuveriteľných 20 rokov na krku vyrážku: Pekný pohľad to rozhodne nie je!

Muž mal na krku 20 rokov vyrážku! (Ilustračná fotografia)
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-19 12:00:00

Je to možné? Kanadský muž mal v dolnej časti krku vyrážku, ktorá mu „kvitla“ niekoľko rokov. Keď už mal nepríjemné bolesti, konečne sa jej zbavil a všetko si natočil na video, aby mal dôkaz, s čím zápasil.

Nemohol poriadne otočiť hlavu

Kanaďan, ktorý vystupuje pod pseudonymom Andy Peppers, mal na krku až dve desaťročia obrovskú vyrážku. Nemal žiadne problémy až do roku 2010, kedy rýchlo nadobudla veľké rozmery a zčervenela. Keď bol so svojou manželkou na cestách v juhovýchodnej Ázii, bolesť, ktorú mu spôsobovala, bola už taká neznesiteľná, že nemohol poriadne otočiť hlavou.  Na vyrážke sa mu tvorili malé biele hlavičky, takže bolo jasné, že musí ísť bezpodmienečne von!

Zúfalý muž chcel skoncovať s bolesťou. A tak si vyrážku vytlačil, pričom požiadal manželku, aby to všetko natočila na video. Vyzbrojený gázou, alkoholom či náplasťami sa do toho pustil! Video, ktoré Peppers zverejnil na internete, vyvolalo medzi ľuďmi veľký rozruch. Ukazuje bolestivú otvorenú ranu v strede veľkej vyrážky s červenou a zapálenou kožou.  Video zachytáva nechutný moment, keď z vyrážky vyteká číra tekutina s krvou a nakoniec biely hnis.

Prečo je pokožka červená a zapálená?

V prvom rade vyrážku prepichne spínacím špendlíkom a potom si ju pomaly a postupne vytlačí prstami. Hnis, vytekajúci z bielej hlavičky, je tvorený z oleja, mŕtvych buniek a baktérií. Biela hlavička vzniká práve vtedy, keď sa póry kože upchajú olejom a odumretými kožnými bunkami. Baktérie, žijúce v póroch, sa živia olejovitými sekrétmi, postupne rastú a stimulujú telo k odoslaniu imunitných buniek. To je dôvod, prečo je oblasť  v okolí vyrážky červená a zapálená, keďže sa imunitný systém pokúša zabiť baktérie a liečiť tkanivá.

Keďže mal vyrážku na krku 20 rokov, jeden deň mu ani zďaleka nestačil k tomu, aby sa jej nadobro zbavil! Po dobu takmer jedného týždňa si vyrážku postupne a pomaly vytláčal. Zakaždým z nej vyšiel hnis. Aj keď stále nie je úplne vonku, teraz je na jeho krku sotva viditeľná...

Čo na to odborník?

Podľa dermatologičky MUDr. Adriany Tomekovej z dermatologicko-laserového centra TOMAR je veľmi nebezpečné žiť s takýmto kožným problémom 20 rokov!

„Pre mňa ako lekára je to až nepredstaviteľné. Človek by mal mať prehľad o všetkom, čo sa mu na koži vytvorí a či je to v poriadku. Mal by sa pravidelne sledovať a v prípade problémov liečiť. Veď predsa koža je najväčší ľudský orgán a mnohokrát nám napovedá, že s našim telom nie je niečo v poriadku. Nemali by sme jej signály ignorovať,“ povedala MUDr. Tomeková.  

Ak si nájdete nález na pokožke, ktorý je navyše bolestivý, mali by ste ihneď zájsť za odborníkom. 

Vždy keď sa na koži objaví niečo nové, je potrebné navštíviť odborníka, teda dermatológa. Odborná prehliadka je ešte urgentnejšia, ak je daný nález bolestivý. Lekár okamžite navrhne spôsob terapie. Počas nej si nález treba pravidelne kontrolovať aj v domácom liečení. Ak liečba, ktorú lekár predpíše kožný nález nezlepší, odporúčam kontrolné vyšetrenie alebo konzultáciu s lekárom. Môže sa totiž stať, že ak nie je správne určená diagnóza a terapia nález progreduje, pacientovi môžu byť spôsobené výrazné bolesti,“ povedala MUDr. Tomeková.

Video len pre silné povahy!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-19 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red, medicaldaily.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia