Najlepší spôsob, ako zaútočiť na vyrážky bez ich vytláčania: Metóda, ktorá nepoškodí pokožku!

Pupienky si radšej nevytláčajte.
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-01 19:45:00

Stokrát sme počuli, že vytláčanie vyrážok môže ich stav zhoršiť a napriek tomu to mnohí z nás robia. Prvou zbraňou proti nepeknému akné sú vlastné prsty dúfajúc, že tento zásah vyrážky minimalizuje. Je tu však iný, bezpečnejší spôsob, ako sa zbaviť vyrážok!

Bezpečné riešenie

Tlačením si vyrážku nepekne zväčšíte alebo rozrypnete a výsledkom je začervenaná jazva. Navyše, ak to robíte nechtami, problémy s akné si môžete len zhoršiť. Pod nechtami sa totiž nachádza množstvo baktérií, ktoré sa pri vytláčaní môžu dostať do pokožky a infekcia je na svete! Čo však robiť, keď vám tvár "zdobia" nepekné vyrážky? Našťastie, svetoznámy lekár má riešenie!

Dr. Mehmet Oz odhalil najlepší spôsob, ako zaútočiť na vyrážky bez toho, aby to bolo bolestivé či nebezpečné. Upozorňuje, že technika vytláčania vyrážok prstami je zlá a spôsobí viac škody ako úžitku. Pri nej stláčame zdravú pokožku v okolí postihnutého miesta, čím si kožné ochorenie len zhoršíme! Tak si zničíme všetky zdravé tkanivá.

Radšej ihlu ako prsty

Skôr, než si opäť špinavými prstami zatlačíte na pokožku, skúste použiť radšej ihlu vyčistenú alkoholom! Vyrážku prepichnite rovnobežne s kožou z jednej strany na druhú. Kožu tak pretrhnete smerom nahor, pričom poškodená je len biela časť pupienka. Následne si dôkladne umyte tvár. Táto technika je bezpečná a nespôsobí žiadne poškodenie okolitej zdravej pokožky! S touto metódou súhlasí aj dermatologička MUDr. Andriana Tomeková.

"S lekárom súhlasím. Pravidelne upozorňujeme našich pacientov, aby si nevytláčali vyrážky. Prichádza následne k zápalu okolitého tkaniva, k tvorbe tmavých hyperpigmentovaných fľakov, cievok  a aj jaziev. Tento spôsob ošetrovania problematickej pokožky za použitia sterilnej tenučkej ihly  už roky praktizujeme  na našej klinike. Zdravotné sestry u nás takýmto spôsobom ošetrujú akné prejavy na pokožke tváre, tela  a na záver ešte odporúčam kryoterapiou ošetriť pleť, aby sa rýchlo upokojila a dobre  prekrvila," povedala MUDr. Adriana Tomeková z dermatologicko-laserovej kliniky TOMAR.

Pozrite sa na nižšie priložené video, ako sa vytláčajú vyrážky ihlou. Upozorňujeme, že video môže byť pre niektorých nepríjemné.

Zdravá strava = Krásna pleť

Hlavné dôvody vzniku akné sú hormonálne nestabilita, zlá výživa a nedostatočná alebo nesprávna starostlivosť o pleť. Niektorí ľudia sú dokonca náchylnejší na vznik akné. Pleť by mala byť dostatočne čistená, aby sa póry nezanášali nečistotami ako sú rôzne prachové častice, či rôzne baktérie, ktoré sa tvoria na povrchu pleti. Základnou starostlivosťou je čistenie pleti dvakrát denne, ráno a večer. Ak chcete mať krásnu pleť, doprajte si vyváženú stravu s dostatkom minerálov a vitamínov, dostatok ovocia a zeleniny, strukoviny a ryby!

Zabudnite tiež na alkoholu, fajčenia a konzumácii príliš korenených a mastných jedál. Negatívne môže pôsobiť konzumácia cukrov i umelých sladidiel.

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-01 19:45:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: health.com

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia