Odvážny muž, ktorý dobyl svet: Najsvalnatejší model s vývodom čreva!

Blake Beckord sa i napriek zdravotným problémom stal fitness modelom!
Zdroj: profimedia.sk
2014-08-01 10:15:00

Tridsaťtriročný Blake Beckford je jasným dôkazom toho, že ak človek chce, dosiahne všetko! Napriek tomu, že ho lekári varovali a odporúčali mu skončiť s kulturistikou kvôli zdravotným problémom, odvážny muž sa nevzdal a dotiahol to veľmi ďaleko.

Kulturistika išla bokom

Blake Beckford miloval kulturistiku, preto voľný čas trávil hlavne v posilňovni. Bohužiaľ, v roku 2003 mu lekári diagnostikovali ulceróznu kolitídu, čo je choroba, ktorá spôsobuje zápal (opuch a bolesť) vnútornej sliznice hrubého čreva alebo konečníka. Nepríjemné bolesti, žalúdočné kŕče, hnačky a veľká únava ho obmedzovali v tréningoch, až s tým musel prestať úplne. Stalo sa to práve v čase, keď sa pripravoval na kulturistickú súťaž.

Jeho stav sa zhoršil

Aj keď denne bral niekoľko liekov, jeho zdravotný stav sa zhoršil. Blake bol prijatý do nemocnice v Oxforde na totálnu kolektómiu. Lekári mu odstránili celé hrubé črevo a urobili mu umelý vývod z tenkého čreva. Tak sa musel vzdať prísneho tréningového režimu, ktorý zahŕňal dve hodiny cvičenia v posilňovni 6 dní v týždni. Keď skončil s cvičením, schudol 13 kíl a stratil svalovú hmotu, ktorú si toľké roky budoval.   

Model s vývodom čreva

Lekári ho varovali, aby s cvičením nezačal, nakoľko by mu mohlo ublížiť.

"Hovorili mi, že je nepravdepodobné a nedosiahnuteľné, aby sa zo mňa stal fitness model. Bol som varovaný na zvýšené riziko zdravotných problémov," povedal Blake.

Blake však rady lekárov nepočúval a na vlastné riziko sa opäť pustil do náročných tréningov. Našťastie sa mu nič nestalo a v súčasnosti je nielen osobným trénerom, ale aj fitness modelom s umelým vývodom čreva! Za svojim snom si išiel napriek tomu, že mu hrozilo riziko poškodenia zdravia. Stačilo pol roka tvrdého tréningu a odriekania sladkých a tučných jedál a dostal sa do časopisu Men's Fitness.

Blake chce teraz povzbudiť ľudí, ktorí majú podobné zdravotné problémy a každodenný život im sužuje vývod čreva. Nemajú sa predsa za čo hanbiť. Aj oni by si mali plniť svoje sny!

Bethany Townsendová je tiež dôkazom, že umelý vývod nie je žiadnou prekážkou. Prečítajte si na Vyšetrení, ako sa popasovala s Crohnovou chorobou a čo urobila pre to, aby sa stala modelkou!

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-08-01 10:15:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia