Nepríjemný problém: Cyklista mal po úraze erekciu 5 týždňov

Cyklisti by si mali dávať pozor, aby sa nezranili.
Zdroj: photl.com
2014-01-15 20:00:00

Jazda na bicykli sa pre muža neskončila práve najlepšie! Zranil sa tak nešťastne, že ho ešte nasledujúcich päť týždňov trápil nepríjemný problém – erekcia.

Čo ju spôsobilo?

Erektilná dysfunkcia, to sú dve slová, ktoré naháňajú mužom strach. Neschopnosť dosiahnuť alebo udržať erekciu dostatočnú pre uspokojivý pohlavný styk trápi na Slovensku tisícky mužov. Ale ešte desivejšia je erekcia, ktorá trvá až 5 týždňov!

To bol prípad 22-ročného muža, u ktorého nešťastná nehoda vyvolala ochorenie s názvom priapizmus. Tento nepríjemný stav bol spôsobený silným úderom časti horského bicykla priamo do rozkroku, ktoré vyústilo do nepravidelného prietoku krvi do penisu. Aj keď priapizmus patrí medzi menej časté choroby penisu, jeho následky môžu byť závažné. Niektorí pacienti s priapizmom, teda neustupujúcou erekciou, ktorú nespôsobil sexuálny styk, končia impotentní!

Lekári vyhlásili, že jeho penis je len vzpriamený

Po utrpení zranenia navštívil muž nemocnicu v Dubline. Zdravotníci vyhlásili, že počiatočné vyšetrenie neodhalilo žiadne známky zranenia, len penis bol stále vzpriamený. Nešťastný muž bol upozornený lekárom na pohlavný styk, ktorý síce nemal zakázaný, no bol by preňho bolestivý. Dublinskú nemocnicu bol pacient nútený navštíviť po piatich týždňoch od nehody, počas ktorej ho trápila erekcia.

Správa v časopise Irish Medical Journal, ktorá bola o liečbe nemenovaného pacienta, uviedla, že jeho rigidná erekcia by mohla spôsobiť krvnú zrazeninu, ak by nebola liečená.

Doktor Ronan Browne povedal, že pacient bol veľmi nervózny počas vyšetrenia, čo by však bolo v prípade každého muža. Keďže ide o vyšetrenie intímnej časti tela, pre mnohých je to veľmi nepríjemné.

Všetko dobre dopadlo

Po niekoľkých spôsoboch liečby nakoniec mužov opuch ustúpil. Lekári mu vložili gélovú penu a štyri malé platinové cievky, aby spojili tepny a žily, ktoré dodávali krv do mužovho penisu. Všetko sa tak nakoniec dobre skončilo. Mladý muž bude aspoň po tejto nepríjemnej skúsenosti opatrný pri jazde na bicykli.

Aj tetovanie môže spôsobiť trvalú erekciu

Iránski urológovia sa nestačili čudovať, keď minulý rok pričli na to, že i tetovanie môže spôsobiť dlhotrvajúcu erekciu. Dvadsaťjedenročný muž si dal vytetovať na hornú stranu penisu "veľa šťastia na cestách". Po zákroku ho čakalo nemilé prekvapenie - mal trvale zväčšený penis. To sa však nedá porovnať s cyklistom, nakoľko iránsky muž mal erekciu, trvajúcu jeden týždeň.

2014-01-15 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: dailymail.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia