Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mama verila, že Daniel (5) potrebuje okuliare: Dozvedela sa tú najsmutnejšiu správu v živote

Daniel Downing Zobraziť galériu (2)
Daniel Downing (Zdroj: justgiving.com)

Po návšteve očného lekára sa mame päťročného Daniela Downinga zrútil svet. Bola presvedčená, že za zlým zrakom jej syna stojí len bežný problém a chlapec bude potrebovať okuliare. O to viac sa jej podlomili kolená, keď sa dozvedela, že jej synčekovi ostáva iba pár mesiacov života.

 

Deväť mesiacov života pre jej 5-ročného syna, za ktorého by položila aj celý život. To bola tá najkrutejšia diagnóza, akú si Britka Stephanie Downingová vypočula z úst lekára. Prípad, o ktorom teraz informovali britské médiá, je mimoriadne skľučujúci. Mama chlapca si myslela, že jej syn len potrebuje správne dioptrické okuliare, keď sa sťažuje na zlý zrak. Očný lekár však nadobudol neblahé podozrenie.

Čítajte tiež: Farba očí napovie viac, ako si myslíte: Zistite, ako ste na tom zdravotne!

Vyšetrenie pomocou magnetickej rezonancie odhalilo, že za zhoršeným zrakom je rastúci tumor. Z testov napokon vyplynulo, že chlapček trpí závažným typom rakoviny mozgového kmeňa, ktorý riadi celý rad životne dôležitých funkcií. Lekári dávajú Danielovi len necelý rok života a umiestnili ho do špeciálneho zariadenia v Bristole, kde podstupuje náročnú chemoterapiu.

Mama verila, že Daniel
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Rodina malého pacienta je zdrvená. Nikto z jej členov nečakal, že sa problémami so zrakom maskuje agresívna forma rakoviny. Bohužiaľ, na Danielovu diagnózu neexistuje iný liek ako nádej a silná vôľa organizmu poraziť rakovinové bunky. Chlapcovi príbuzní sa snažia o získanie chýbajúcich finančných prostriedkov prostredníctvom nadačnej stránky Justgiving.com.

 

Viac o téme: ZrakTumorRakovina mozgového kmeňa
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9