Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdvojnásobí účinky indického korenia: Po tomto sa kurkuma naplno prejaví v tele!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

Zdravotné prínosy kurkumy sú nespochybniteľné, no vedeli ste o tom, že ich môžete posilniť? Ľudské telo si dokonca nedokáže vziať z tohto korenia maximum, aby sa tak prejavili pozitívne účinky. Napriek tomu je tu spôsob, ktorý účinky kurkumy zdvojnásobí!

Kurkuma je už dlhé roky ospevovaná pre svoje blahodarné účinky na ľudské zdravie, za čo môže látka kurkumín, ktorá jej dodáva typické žlté sfarbenie. Dokazujú to tiež úryvky z Národnej medicínskej databázy Medline v USA, kde sa uvádza, že kurkumín má až 600 preukázaných zdravotných účinkov!

Čítajte tiež: Jednoduchý domáci test, ktorý ukáže pravdu: Takto odhalíte premnožené plesne v tele!

Ťažko sa vstrebáva

Zaradenie tohto korenia do jedálnička dokáže divy! Hoci zlepší zdravotný stav, napriek tomu sa aktívna látka kurkumín do tela ťažko vstrebáva. Niekoľko štúdií ukázalo, že behom konzumácie sú koncentrácie kurkumínu v krvi telesných bunkách pomerne malé a to bez ohľadu na dávkovanie. To sa však dá bez problémov napraviť!

Silná kombinácia

Existuje totiž spôsob, ako je možné zvýšiť absorpciu kurkumínu v črevách a udržať jeho hladinu v tele. Je to veľmi jednoduché, budete k tomu potrebovať okrem kurkumy čierne korenie. Čierne korenie je samé o sebe silným prírodným liečivým prostriedkom a v kombinácii s kurkumou dokáže dramaticky zvýšiť jej účinky.

Kurkuma je veľmi zdravé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Na stránke Nutrition Facts sa píše, že po konzumácii kurkumy dochádza v priebehu hodiny len k miernemu zvýšeniu hladiny kurkumínu v krvi. Bráni tomu pečeň, ktorá kurkumín metabolizuje na iné látky. Práve na tento účel je vhodné čierne korenie! Údajne po jeho pridaní spolu s kurkumou do jedálnička sa dá spozorovať, ako hladina kurkumínu v krvi priamo letí nahor a to až o 2 000 %. Stačí i malá dávka čierneho korenia, ktorá dokáže výrazne zvýšiť hladinu kurkumínu v tele.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9