Banán na prázdny žalúdok má neskutočnú silu: Znásobte jeho účinky vďaka tomuto elixíru!

Zdroj: gettyimages.com
2018-04-12 11:55:00

Chcete sa pred letom zbaviť „pneumatiky“ okolo bruška a chcete, keby sa to dalo prírodnou cestou? Chcete dodať organizmu zdraviu prospešné látky? Pripravte si v prvom rade banán!

Banány sa stále tešia svojej popularite! Vo svete sa každý rok skonzumuje viac ako 100 miliárd tohto ovocia, pričom ich predbehli len pšenica, kukurica a ryža.

Čítajte tiež: Neodmietajte mastnú pochúťku: Dobrá správa pre milovníkov slaniny!

Nikto nepochybuje, že banány majú na náš organizmus priaznivý účinok. Okrem značného množstva vitamínu B a C, obsahujú aj vitamíny E a K. Obsahujú rozpustnú i nerozpustnú vlákninu, draslík, horčík a železo. Majú menej ako pol percenta tukov. Jediná nevýhoda je, že ich nesmú konzumovať tí, ktorí držia prísnu redukčnú diétu.

Dávka zdravia vďaka banánovému džúsu

Banány sú teda vhodné takmer pre každého, ak dotyčnému záleží na zdraví. Ak chcete podporiť a znásobiť jeho účinky, vychudnajte si ho v kombinácii s inými ingredienciami. Banánový džús vás postaví na nohy, pomôže k očiste organizmu a príjemnou čerešničkou je fakt, že po pravidelnej konzumácii sa vďaka nemu zbavíte tukových zásov okolo bruška.

Na výrobu banánového džúsu budete potrebovať jeden banán, pomaranč, štvrť lyžice zázvoru, polievkovú lyžicu kokosového oleja, pol šálky nízkotučného jogurtu, dve polievkové lyžice ľanového semienka a dve polievkové lyžice srvátkového proteínu. Všetko zmiešajte v mixéri a vypite ráno na lačný žalúdok. Pre lepší účinok, po tejto vitamínovej bombe si dajte pohár vlažnej vody.

Zaujímavé fakty o banánoch 

  • Zle spíte? Vyskúšajte kombináciu mlieka s banánom. Banán totiž obsahuje aminokyselinu tryptofán, ktorá je zodpovedná za nerušený a pokojný spánok.
  • Ak ani najlepšia pomáda nepomáha na popraskané pery, skúste do svojho jedálnička zaradiť aspoň jeden banán denne. Výsledky sa dostavia do niekoľkých dní.
  • Ak pociťujete únavu čo dokonca depresiu, mali by ste konzumovať viac banánov, prirodzene pôsobia ako „prírodné“ antidepresívum.
  • Viac tohto ovocia by mali zaradiť do jedálnička osoby trpiace artritídou či dnou – odstraňuje totiž nadbytočnú kyselinu močovú z krvi (alkalizuje ju) a tak zlepšuje stav pacientov.
  • Liek na opicu? Ak ešte nemáte zaručený liek na sobotný bolehlav, vyskúšajte kombináciu banánu (ktorý utíši žalúdok), medu (vyrovná hladinu cukru v krvi) a mlieka (doplnenie tekutiny do organizmu).
  • Pomáha aj pri bodnutí komárom – stačí kúskom šupky potrieť postihnuté miesto – zredukuje opuch a zmierni svrbenie.
  • Úžasné účinky banánovej šupky môžete pozorovať aj pri nepríjemných bradaviciach – skúste si ju prikladať k postihnutému miestu

Fotogaléria


Tagy:
banán ovocie

2018-04-12 11:55:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia