Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Bežný problém, ktorý otravuje takmer každého: Trik, ako si poradiť so studenými nohami

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: thinkstock.com)

Z času na čas to zažije každý. Nie je to však nič príjemné. Niektorí si dokonca už tak zvykli, že to už ani nevnímajú. Prečo však trpieť, keď sa dá tento zdravotný problém šikovne odstrániť? Dajte zbohom studeným nohám!

Za studenými nohami bývajú zvyčajne zmeny teploty, zdravotný stav a životospráva. Ak sa oteplí alebo človek upraví svoj životný štýl, obvykle sa mu uľaví a podarí sa mu nohy zahriať späť na telesnú teplotu. Niekedy však ani to nestačí! Vtedy prichádzajú na rad recepty, ktoré sú účinnejšie ako obyčajné ponožky!

Účinný recept, ktorý pomôže

Studené nohy mávajú častejšie ženy ako muži, keďže majú pomalší metabolizmus, tenšie cievy a menšie percento svalovej hmoty. Práve sťahy svalovej hmoty podporujú prúdenie krvi v tele. Našťastie aj to sa dá vyriešiť!

Čítajte tiež: Slovenská odborníčka na výživu radí: Čo jesť, aby boli kĺby zdravé

Existuje trik, ktorý dá vaše studené nohy hneď do poriadku. Jediné, čo potrebujete, je sezamový olej. Nalejte si trochu sezamového oleja do dlane a vmasírujte hlboko do kože na nohy a to zo všetkých strán ai medzi prsty.  O tomto oleji je známy jeho bohatý obsah živín a tiež to, že sa veľmi ľahko vstrebáva. Taktiež je schopný okamžite vytvoriť teplo a prispieva k zníženiu napätia a zlepšeniu spánku. Príjemným plusom bude jemná a hebká pokožka na nohách.

Bežný problém, ktorý otravuje
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Ďalšie tipy

  • Pite zázvorový čaj, polievky a občas si okoreňte jedlo.
  • Noste voľnejšie oblečenie, aby krv v končatinách správne cirklovala.
  • Viac sa hýbte, správnu cirkuláciu krvi v tele obnovia kardio aktivity (napr.: beh).
  • Relaxujte v horúcej vane a občas si doprajte saunu.
  • Stavte na kvalitné ponožky a papuče.

Keď ide o vážny problém

Ak máte studené nohy dlhodobo a nič nepomáha, môže sa za nimi skrývať i niečo vážnejšie. Na vine môže byť stres alebo úzkosť, problémy s krvným obehom, anémia, cukrovka, alebo aj hypotyreóza. Ide o nedostatočnú funkciu štítnej žľazy. Vtedy sa objavia problémy s metabolizmom, ktorý ovplyvňuje krvný obeh i telesnú teplotu, čo sa môpže prejaviť aj v podobe studených nôh.  V každom prípade je vhodné navštíviť svojho lekára, ktorý vám povie, čo za tým môže byť.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9