Zmiešala dve bežné suroviny a potom to prišlo: Do týždňa veľká úľava od bolesti kĺbov!

Zbavte sa nepríjemnej bolesti kĺbov jednoduchým liekom doma!
Zdroj: profimedia.sk
2017-04-29 13:05:00

Život bez bolestí. Kto by po tom netúžil? Užívať si celé, dni, týždne či mesiace bez akéhokoľvek nepríjemného pocitu.. Kĺby a svaly, bohužiaľ, trápia často mnohých ľudí, ktorí s nimi doslova bojujú. Pritom sú veľmi dôležité, keďže nám umožňujú vykonávať pohyb celého tela, jednotlivých končatín, hlavy a chrbta!


Kĺby zvyknú mnohí zanedbávať. To, aké sú dôležité, si začnú uvedomovať až vtedy, keď im začnú vypovedať službu. V mladosti sa nezamýšľajú nad tým, čo ich poškodzuje. Preto sa stáva, že si nevedomky preťažíme kolená, bedrové kĺby či chrbticu. Jednoducho povedané, kĺby si vyžadujú osobitnú starostlivosť.

Účinná kombinácia

Aj keď najjednoduchším spôsobom ako uľaviť od bolesti je užívanie liekov, pomáha aj iná liečba, ktorá organizmus tak nezaťaží. Liečba soľou je známa už dlhé roky a spolu s olejom tvorí skvelú kombináciu. Soľ vyniká vlastnosťou ohrievania a taktiež uvoľňuje stuhnuté svaly. Dokáže vytiahnuť vlhkosť, preto sa používa aj pri vážnejších opuchoch a modrinách. Taktiež zlepšuje krvný obeh, zmierňuje bolesti hlavy a zbavuje telo toxínov. Vďaka oleju sa lepšie aplikuje a taktiež ľahšie vstrebáva do pokožky. Ide o zmes účinnú na bolesť kĺbov a chrbtice!

Návod na prípravu

Potrebujete:


Najzdravšie potraviny všetkých čias: Tento zoznam si pripevnite na chladničku!


Zmiešajte 20 PL olivového oleja s 10 PL soli. Zmes dajte do nádoby, uzatvorte a nechajte stáť 2 dni pri izbovej teplote. Liek je pripravený!

Ako ho aplikovať?

Zmes by sa mala nanášať na postihnuté miesto na tele v ranných hodinách. Najprv si však skontrolujte zapálené miesta. Nemali by ste mať drobné ranky. Po aplikácii soli s olejom by vás totiž nepríjemne štípali. Na pokožku bez raniek naneste len tenkú vrstvu zmesi jemnými pohybmi, masírujte dané miesto, no netlačte príliš. Robte tak 3 minúty a postupne môžete dĺžku masáže zvyšovať na 15-20 minút. Po skončení soľ nezmývajte, pokožku len pretrite dosucha uterákom. Výsledok uvidíte už počas jedného týždňa pravidelnej masáže!

Ďalšie tipy ako podporiť zdravie kĺbov

  • Správna výživa - vláknina, nenasýtené omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, antioxidanty ako selén, zinok, vitamíny A, B, C a E
  • Šport úmerný veku, zdravotnému stavu a pohlaviu (plávanie, bicyklovanie)
  • Seďte rovno
  • Udržiavajte si primeranú hmotnosť

Čítajte tiež: Vymeňte výťah za schody: Už po jednom mesiaci môžete očakávať toto!

Fotogaléria

2017-04-29 13:05:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia