Má 72 rokov a nikdy nebol u zubára: Môže za to tento nápoj!

Pravidelná starostlivosť o chrup sa ukáže v podobe krásnych zubov bez kazov!
Zdroj: thinkstock.com
2017-01-25 20:00:00

Návšteva stomatológa nepatrí medzi tie obľúbené. Zvlášť, ak po zosadnutí zo zubárskeho kresla odchádzame s bolesťami a prázdnou peňaženkou. To už zažil takmer každý. Preto starému mužovi, ktorí údajne nikdy nenavštívil zubára, je len ťažko uveriť!

Zapálené uzliny, krvácanie ďasien, bolesti zubov, odhalené krčky či nebodaj zlomený zub. Zubný chrup je niečím výnimočný. Dokáže nás nepríjemne prekvapiť práve vtedy, keď to najmenej čakáme. Ostrá, tupá bolesť ústnej dutiny dokáže človeka doslova položiť. V tej chvíli nepomôže nič iné, len stomatológ. Väčšina aspoň raz v živote už zažila zvuk nepríjemnej vŕtačky.

Nápojom k zdravému chrupu?

Sedemdesiatdva ročný muž by však povedal, že nevie, aké to je, ocitnúť sa na vyšetrení v stomatologickej ambulancii. Nezažil vŕtanie, odstránenie zuba či dentálnu hygienu. Jeho zubný chrup bol vždy v dobrom stave, navyše, mohol sa pochváliť žiarivo-bielym úsmevom!

Údajne za to môže nápoj, ktorý udržal jeho zuby zdravé a biele.

Na prípravu nápoja použil:

  • 125 ml jablčného octu

  • 83 ml vody

  • Zubnú pastu

  • Zubnú kefku


Najrozšírenejší mýtus o detoxikačných kúrach: Je to len podvod?!


Najprv zmiešal ocot a vodu. Následne si touto zmesou vyplachoval ústa po dobu 1 minúty. Opakoval 2-3-krát. Niekedy si dodatočne pomocou vatového tampónu namočeným v roztoku pretrel sklovinu. Robil tak vtedy, ak jedol potraviny, po ktorých sa mu zafarbila sklovina. Potom si vypláchol ústa s teplou vodou. Nasledovalo klasické vyčistenie zubov ako obvykle – zubnou pastou a kefkou.

Aby to malo však svoj účinok, postup opakoval 3-krát týždenne. Treba prekonať chuť jablčného octu, ktorá nie je najpríjemnejšia, no keď uvidíte výsledok, hneď na ňu zabudnete! Čo je na tom najlepšie, nápoj nezvyšuje citlivosť zubov ani nedráždi ďasná.

Čo vplýva na zdravie zubov?

Nespoliehajte sa však na nápoj, že všetku prácu spraví za vás. Aby ste mali zdravý chrup, dôležité je predovšetkým správne čistenie zubov vždy ráno a večer pred spaním. Taktiež nie je na škodu, raz za čas absolvovať dentálnu hygienu, ktorá pomáha ochrániť zdravý chrup pred kazivosťou. Treba myslieť aj na stravu, ktorá zhoršuje v ústach kvalitu prostredia. Stáva sa kyslým a hrozí vznik mikroorganizmov a povlaku. Ak sa vyhnete sladkým nápojom a potravinám a budete si pravidelne vyplachovať ústa touto zmesou, ste na dobrej ceste za zdravým chrupom!

Čítajte tiež: Čo spraví už jeden zhodený kilogram s naším telom? Takto zareaguje!

2017-01-25 20:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia