Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Silnejší ako niektoré lieky: Spravte si doma recept, ktorý vám svojimi účinkami vyrazí dych!

Olivový olej je plný antioxidantov a iných zdraviu prospešných látok.
Olivový olej je plný antioxidantov a iných zdraviu prospešných látok. (Zdroj: profimedia.sk)

Človek by povedal, že ak chce liečivú bombu, ktorá by ho postavila na nohy, musel by utekať do lekárne alebo si zaobstarať ťažko dostupné ingrediencie. Preto vás zrejme šokuje jednoduchosť nasledujúceho receptu, ktorý poznali ľudia už pred tisíckami rokov!


Stačí doslova len natiahnuť ruku do špajze a do chladničky a máte k dispozícii suroviny, ktorých kombinácia dokáže aj nemožné! Nejde o žiadny výmysel, či len ďalší recept spomedzi ostatných, ktorý sľubuje zázračné účinky. Túto prírodnú zmes používali na liečbu mnohých ochorení už starí Rimania a Gréci. Údajne môže pomôcť zmierniť bolesti hlavy, zbaví vás zápchy, artritídy a rovnako má priaznivé účinky i v boji s rakovinou.

Popularita tohto lieku za posledné roky vzrástla vzhľadom na svoju účinnosť aj bez vedľajších účinkov. Je veľmi jednoduchý na prípravu a obsahuje len dve ľahko dostupné ingrediencie - olivový olej a citrónovú šťavu! Stačí len zmiešať pár kvapiek citrónovej šťavy s lyžičkou olivového oleja a skonzumovať. K dispozícii máte liek, ktorý dokáže zatočiť s mnohými zdravotnými ťažkosťami a zlepší váš zdravotný stav. Olivový olej vedeli oceniť už Starí Rimania a Gréci, ktorý ho nazývajú ako tekuté zlato kvôli jeho prínosom pre zdravie, zatiaľ čo citróny a ich liečivé účinky sú zase známe už od staroveku.

Napumpuje vás zdravím

Čo vlastne táto "lyžička zdravia" dokáže?


Nedajte sa oklamať falošným zdravím: Takto rozoznáte nebezpečný cesnak od domáceho!


Zápcha

Kombinácia citrónovej šťavy a olivového oleja môže zregenerovať sliznicu čriev a aktivovať funkciu pečene a žlčníka. Liek je bohatý na antioxidanty, ktoré môžu odstrániť toxíny z tkanív a orgánov a zmierniť tak zažívacie ťažkosti, ako je napr. zápcha.

Chráni srdce

Olivový olej je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ktoré môžu zlepšiť krvný obeh a znižujú zlý (LDL) cholesterol v krvi. Olej má protizápalové vlastnosti, zlepšuje krvný tok a pôsobí prevencia pred kardiovaskulárnymi ochoreniami.

Zdravá pečeň i žlčník

Taktiež vyváži funkciu pečene a žlčníka a eliminuje škodlivé látky, ktoré môžu spôsobiť problémy.

Výborný proti reumatickým bolestiam

Čajová lyžička tohto receptu každé ráno prispieva k boju reumatických bolestí a zmierňuje prípadné opuchy kĺbov.

To však ani zďaleka nie je všetko! Kombinácia olivového oleja a citrónovej šťavy zmierňuje zažívacie ťažkosti, nespavosť, bolesti hlavy, vyčistí vaše telo od toxických látok a výsledkom je posilnené zdravie!

Čítajte tiež: Veľký omyl pri vyprážaní jedál, ktorý robí takmer každý: S týmto skoncujte čo najskôr!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9