Dezodorant, ktorý nepustíte z rúk celé leto: Vyrobte si vlastný prípravok s úžasnými účinkami!

Zabráňte poteniu účinným deodorantom.
Zdroj: profimedia.sk
2016-06-26 06:00:00

Neplnia sľuby a navyše, obsahujú škodlivé látky, ktoré sú absorbované cez kožu do organizmu. Také sú niektoré dezodoranty a antiperspiranty, ktoré bežne používame každý deň. Ako sa tomu vyhnúť, no zároveň neprestať s ich používaním?

Aplikácia dezodorantu je u mnohých každodennou rutinou. Bez neho jednoducho nevyjdú von a už vôbec nie v letných dňoch, kedy sa ortuť teplomera vyšplhá na vyššie hodnoty. Cítia sa tak lepšie a zabránia tvorbe potu. Niektoré prípravky však nemajú také účinky, aké sľubujú a sú plné škodlivých látok, ktoré nám neprospievajú. Každou jednou aplikáciou sa do podpazušia dostanú látky cez kožu do organizmu.

Našli ste v zložení produktu hliníkové soli? Aj keď majú zabrániť vylučovaniu potu, s pôsobením hliníka v tele súvisí Alzheimerova choroba a môžu spôsobiť neurologické problémy. Nebezpečné sú tiež parabény, ktoré sa spájajú s rakovinou prsníka a prostaty. Parfum či triclosan nie sú taktiež veľkou výhrou! Niektoré prípravky z klasických drogérií môžu narušiť hormonálnu hladinu. Čo robiť, ak sa nechcete vzdať dezodorantov no zároveň vám ide o zdravie?

Ako na to?

Vyrobte si doma vlastný prípravok! Potrebujete naň len pár prírodných ingrediencií, ktoré zabránia poteniu a príjemným plusom je, že podporia zdravie vášho organizmu!

Potrebujete:

  • 1 šálka jedlej sódy
  • 1 šálka bambuckého masla
  • Niekoľko kvapiek oleja tea tree alebo iného esenciálneho oleja

Na miernom ohni chvíľu zahrajte bambucké maslo, aby zmäklo. Potom vmiešajte ostatné ingrediencie. Zmes dajte do čistého pohára a zatvorte. Používajte po sprchovaní, alebo kedykoľvek počas dňa. Stačí aplikovať menšie množstvo krému na kožu.

Za vyššou produkciou potu a zápachu môžu byť zlé stravovacie návyky! V tomto prípade vám ani ten najúčinnejší prírodný dezodorant nemusí pomôcť. Zaraďte do jedálnička viac zeleniny, ovocia a tiež bielkoviny. Nezabúdajte ani na pitný režim, v ktorom sladké limonády nemajú svoje miesto!

Čítajte tiež: Správna cesta za zdravím? Čo sa naozaj stane vtedy, keď nebudete jesť po šiestej!

2016-06-26 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Profimedia.sk  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia