Ako pôsobí káva na pleť? Po siedmich dňoch jej vyrazili dych účinky kávových zŕn!

Káva je skvelá nielen na vnútorné použitie, ale aj na pleť.
Zdroj: thinkstock.com
2016-06-06 12:00:00

Jeden z najobľúbenejších kofeínových nápojov vám dopomôže ku krásnej a zdravej pokožke! Netreba pritom ani len dúšok. Jediné, čo musíte, je poznať ten správy grif z domácej špajze. Pozná ho aj žena, ktorá bežné kozmetické prípravky na pokožku nahradila obyčajnou kávou.

Keď sa povie káva, väčšine ľudí sa vybaví jej neodolateľné aróma a chuť. Ako využiť celý potenciál kávových zŕn?

Účinná na kožné zápaly

Šálka kávy je pre mnohých každodennou rannou rutinou, no skúste ju tentokrát využiť inak! Je rovnako účinná pri liečbe mnohých kožných ochorení, ktoré sa často objavujú na tvári. Kávové zrná predstavujú efektívny prostriedok v liečbe rôznych kožných prejavov.

Káva je rovnako účinná ako aspirín - môže zmierniť kožné zápaly. To však nie je všetko! Poradí si s tmavými kruhmi pod očami. Redukuje nahromadenie krvi pod očami, ktoré súvisia s nepeknými tmavými kruhmi. Liečba pomocou kávy vám taktiež pomôže doslova "rozbiť" tukové zásoby pod povrchom kože.


Sledovanie televízie sa môže podpísať na vašej tvári: Desivá pravda, ktorá zabolí!


Ak sa vám zdajú byť uvedené účinky kávy prehnané, nie je to tak! Dôkazom je mladá žena, ktorá vymenila kozmetické produkty na pleť za obyčajnú kávu. Sedem dní si ňou čistila tvár a po dňoch jej každodenného používania pocítila na sebe spomínané účinky! Je dokázané, že kofeín má stimulačné účinky, pleť dokonale prekrví, je vyhladená, vypnutá a omladená.

Ako ešte pomôže?

Prírodný antioxidant možno využiť tiež v podobe kávovej masky či zábalu.

Usadenina z kávy je známa svojimi pílingovými účinkami. Stačí zmiešať lyžicu olivového oleja a usadeniny a poriadne si touto zmesou vymasírovať pokožku na tele. Výsledok? Jemná hladká pokožka zbavená odumretých častí a nečistôt. Dokonca zmierňuje nepeknú pomarančovú kožu, čo sa hodí teraz pred letom!

Zdravie svojich vlasov podporíte vyživujúcou kávovou maskou. Uvarte si silnú zalievanú kávu, vodu zlejte a zmiešajte s vaječným žĺtkom a menším množstvom kyslej smotany. Aplikujte na vlhké vlasy, zabaľte do igelitu, omotajte uterákom a nechajte pôsobiť najmenej hodinu. Následne vlasy umyte jemným šampónom. Nádherné, lesklé a voňavé vlasy sú na svete!

Čítajte tiež: 7 prekvapivých potravín, ktoré by sme nemali jesť v lete

2016-06-06 12:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia