Cesnak priložte na pokožku a čakajte: Babský recept na kožné výrastky ukazuje svoju silu!

Cesnak svojimi účinkami stále prekvapuje. Čo dokáže vyliečiť tentokrát?
Zdroj: photl.com
2016-02-01 12:00:00

Cesnak má široké využitie, nemusí byť iba potravinou využívanou v kuchyni. V mnohých prípadoch sa využíva ako pomocník so zdravím. Ani tento prípad nie je výnimka, hoci viac ako účinky je zaujímavá aplikácia.

Cesnak odjakživa patril medzi efektívne prírodné lieky, ktorého účinky sú nie len antibakteriálne, ale pôsobí aj proti plesniam či infekcii. Inak tomu nie je ani v tomto prípade.

Vezmite ošúpaný strúčik cesnaku, nakrájajte ho, položte na bavlnenú časť leukoplastu a priložte na pokožku. Tento recept je účinný predovšetkým pri liečbe kurieho oka či bradavíc, ktoré chcete odstrániť pomocou prírody a nie pomocou medikamentov z lekárne či bolestivého odstraňovania u kožnej lekárky.

Tento trik opakujte každý deň počas dvoch týždňov, potom by sa mali výsledky ukázať.

Čo všetko v sebe cesnak ukrýva?

Cesnak je bohatým zdrojom vitamínov A, B1 a B2, samozrejme vitamícu C, rôznych minerálov, vlákniny či amino kyselín. Skrýva v sebe aj esenciálne oleje, enzýmy, železo, jód, kalcium, draslík či fosfór.

Dokáže ale cesnak vyliečiť bradavicu? Na túto otázku nám odpovedala primárka kliniky Tomar, Mudr. Adriana Tomeková.

„Cesnak je veľmi zdravá potravina, je to prírodné antibiotikum a pokožke ani telu neuškodí, práve naopak, ale s vírusovou bradavicou vám nepomôže,“ povedala pre náš portál.

Ako bradavice a kurie oká vznikajú?

Tieto kožné výrastky nikto z nás nemá v obľube. Bradavice sú nezhubné, zapríčinené sú papilomavírusom, ktorý je prenosný.

„Vznikajú postupným hrubnutím pokožky. Tá hrubne vďaka zrýchlenému množeniu buniek práve pod vplyvom tohto vírusu. Napádané sú výlučne bunky pokožky, to znamená, že vírus nepreniká do hlbšej vrstvy kože (dermy, tam, kde sú kolagénové vlákna) a nešíri sa krvou,“  dodala Mudr. Adriana Tomeková. 

Horšia správa je, že ak sa raz vírus dostane do organizmu, už tam ostáva. Zmiznúť môže sama od seba,  vyskytnúť sa na tele môže objaviť rovnako náhle.

Kurie oko vzniká tam, kde sa miesta o seba trú, dráždia. Hoci ide o mŕtve bunky, na nohe môžu spôsobiť nepríjemnú bolesť.

„Základný rozdiel medzi bradavicou a kurím okom je ten, že kurie oká vznikajú mechanickým tlakom na kožu, zatiaľ čo bradavice sa na našu pokožku dostanú prostredníctvom vírusu,“ dodala Mudr. Tomeková.

Lekárka však dodáva, že na podobné problémy existuje niekoľko receptov, no nie vždy fungujú. Skôr ako strácať čas ich skúšaním by sme mali zájsť za odborníkom.

Kožné výrastky sa môžu liečiť na špecializovanej klinike a to hneď niekoľkými spôsobmi.

  • Salicylovou masťou – ktorou si kurie oko budete potierať
  • Vypálením tekutým dusíkom – ak nezaberie masť ani po viacnásobnom potieraní (použiť sa môže aj laser)
  • Niekedy zaberie aj liečba pulzným svetlom

V lekárňach dostať niekoľko druhov náplastí či mastí, no zabrať nemusia vždy. Prečo?

Neriešia totiž samotnú príčinu, teda infekciu, ale iba následok, a tým je zhrubnutá koža. Ku vyliečeniu môže prísť iba pri odstránení všetkých infikovaných buniek pokožky, ktoré siahajú do hlbšej vrstvy kože, kde sú aj cievky, ktoré ich „vyživujú“,“ dodala na záver. 

Čítajte tiež: Jedzte tieto raňajky každý deň po zobudení: Tuk vám z tela doslova zmizne! 

Fotogaléria

2016-02-01 12:00:00  |  Text: Katka   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: red, naturalcuresandhomeremedies.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia