Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zvyšky z kávy nepatria do koša: Pozrite sa, ako omladnete doslova za pár minút!

Kruhy pod očami môže byť spôsobiť zlá strava, fajčenie, alkohol ale môže to byť aj znak zranenia.
Kruhy pod očami môže byť spôsobiť zlá strava, fajčenie, alkohol ale môže to byť aj znak zranenia. (Zdroj: thinkstock.com)

Všetci to určite dobre poznáme. Stres v práci, doma, hromada povinností. Ráno vstávame unavení, jediné, čo sa tešíme je pohár dobrej kávy. Viete ale o tom, že kávová usadenina nepatrí do koša. Zbystriť pozornosť by mali najmä dámy!

Kým zájdete do salóna krásy...

Vyskúšať neinvazívne zbavenie sa kruhov pod očami by sme mali najskôr pomocou prírody, dodržiavaním pitného režimu, správnou stravou.

Ako kruhy vlastne vznikajú?

Najčastejšou príčinou je veľké množstvo pigmentu v oblasti očí. Keďže je pokožka pod očami tenká, pigment presvitá.

Príčina nemusí byť iba genetická, kruhy môžu spôsobovať aj medicínske príčiny. Príklaldom je infekcia, zranenie hlavy alebo tváre.

Ak sa kruhy objavia náhle, ak zmena pokožky nastane iba pod jedným okom, je potrebné vyhľadať lekársku pomoc. Môže ísť totiž o následky poranenia hlavy alebo iné závažné symptómy – zmena videnia, zmena vedomia, zmätenosť, problémy s dýchaním.

Môže zato aj váš životný štýl

V prvom rade zato môže únava, ktorá z nás robí zoombie postavičky. Nedostatok spánku sa odzrkadlí na našej pokožke práve v podobe tmavých kruhov. Mali by sme si teda dopriať dostatočný oddych, ktorý nahradí drahé krémy či séra, po ktorých siahame.

Fajčíte alebo pijete – je to rovnako zlé

Kruhy sa okrem únavy spájajú aj so zlozvykmi, ktorým holdujeme. Nikotín v cigaretách a rôzne látky v alkoholických nápojoch prispievajú k tomu, že pokožka sa neokysličuje tak ako kedysi.

Toto vás prekvapí!

Viete, čo ešte spôsobuje tmavé kruhy pod očami? Tak dobre čítajte. Tiež si sem tam šúchate oči, najmä keď ste unavení? V domnienke, že vám to pomôže aspoň na chvíľu zastaví únavu si len robíte zle! Časté trenie viečok a očného okolia totiž spôsobuje pigmentačná stmavnutie, ktoré vedie k nepekným kruhom.

Vyskúšajte tento trik!

Väčšina z nás kávovú usadeninu jednoducho vyhodí. Mali by ste ale vedieť, že v kombinácii s kokosovým olejom a troškou čierneho korenia dokáže malý zázrak. Káva, respektíve kofeín pôsobí anti- zápalovo, čierne korenie stimuluje krvný obeh, a kokosový olej je doplnkom ku káve, ktorej pomáha uvoľňovať prospešné látky.

Všetko zmiešajte v pomere jedna ku jednej, pričom môžete experimentovať s množstvom, podľa toho, čo vám bude vyhovovať najviac. Môžete pridať aj trošku vody, podľa konzistencie.

Pod očami nechajte približne 5 – 10 minút, až kým nie je pasta suchšia. Zotrite mokrou vreckovkou a je to hotovo! Tento proces by sme mali opakovať dvakrát týždenne

Hoci to nemusí byť 100% účinné, prirodzene môžeme zmierniť tmavé kruhy, ktoré sme si „vypestovali“. Okrem toho káva obsahuje aj antioxidanty, ktoré prirodzene pôsobia ako ochrana pred voľnými radikálmi v prostredí. Tie stoja za starnutím našej pokožky a ich poškodzovaním UV žiarením.

Čítajte tiež: Problém, ktorý majú mnohí a boja sa o tom prehovoriť: Nehanbite sa, môže vám ísť o život!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9