Priložte si na krk CIBUĽU: Neskutočné, čo sa začne vtedy diať!

Nezabúdajte na konzumáciu cibule v chladnejších mesiacoch a posilnite si imunitu.
Zdroj: gettyimages.com
2020-09-17 12:00:00

Pri jej krájaní zaplačete, no pre jej účinky to určite stojí za to! Cibuľa je mocná čarodejnica, ktorá dokáže spraviť aj nemožné. Zachráni vás pred zbytočnými návštevami lekára, zahubí baktérie a plesne, pomáha telu vylučovať odpadové látky.. To však ani zďaleka nie je všetko!


Čo všetko dokáže?

Cibuľa patrí medzi potraviny, na ktoré by sme nemali zabúdať počas celého roku. Obzvlášť je vhodná na konzumáciu počas jesenného obdobia, kedy máme imunitu oslabenú a začína sa chrípkové obdobie.

Čítajte tiež: Ročné obdobie narodenia ako PREDZVESŤ chorôb: ZISTITE, či vášmu dieťaťu NEHROZIA zdravotné problémy!

Je plná minerálnych látok ako draslík, sodík, vápnik, horčík, mangán, železo, meď a tiež zinok. Vitamín C, ktorý sa nachádza v cibuli, vás ochráni pred prechladnutím a chrípkou. Vďaka enzymatickým látkam spomaľuje rozklad inzulínu a predlžuje jeho účinok v tele. Preto by po nej mali siahnuť aj diabetici. V cibuli sa nachádza ďalšia užitočná látka alicín, ktorý jej zase dáva štipľavú arómu. Ide o sírne zlúčeniny, ktoré majú významné antibiotické účinky.

Účinky cibule:

  • Čistí krv.
  • Zabíja baktérie a patogény.
  • Čistí vzduch.
  • Detoxikuje.
  • Prospieva pečeni a srdcu.
  • Posilňuje vlasy.

Štítna žľaza sa vám za ňu poďakuje

Lekár z Petrohradu Igor Knjazkin upozorňuje, že cibuľa hrá významnú úlohu aj pri liečbe malého orgánu, no za to dôležitého pre kvalitný život! Účinné látky z nej totiž dokážu prenikať cez pokožku. Ak si cibuľu aplikujete na miesto v blízkosti štítnej žľazy, účinné látky preniknú do pokožky a pozitívne ovplyvnia jej činnosť. Môžu za to protizápalové látky, ktoré dokážu dať do poriadku zníženú funkciu štítnej žľazy. Navyše, silné antioxidanty v tejto zelenine posilňujú imunitný systém, čím sa automaticky tiež napravia disfunkcie štítnej žľazy. Tá naštartuje produkciu správneho množstva hormónov.  

Podľa ruského lekára treba prerezať červenú cibuľu na polovicu tak, aby ste z nej získali čerstvú šťavu. Ľahkými krúživými pohybmi si pár minút ňou masírujte krk na miestach v blízkosti štítnej žľazy. Pach cibule, ktorý bude cítiť ešte niekoľko minút po tom, nie je práve najlepší, preto si radšej miesto pre istotu umyte mydlom a vodou. Aplikujte si cibuľu na krk pred spaním, čím budete mať istotu, že pach počas noci zmizne. 

Samozrejme, že cibuľa vás nezachráni, ak máte vážnejšie zdravotné problémy so štítnou žľazou. V prvom rade je dôležité konzultovať problém so svojím lekárom. 


Tagy:
zdravie cibuľa

2020-09-17 12:00:00  |  Foto: gettyimages.com  |  Autor: © Zoznam/Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia