Vyčistite si pľúca už za tri dni: Takto nielen fajčiari chytia druhý dych!

Ovocnými šťavami si môžete efektívne prečistiť svoje pľúca.
Zdroj: Thinkistock.com
2015-09-28 06:00:00

Sú životne dôležitým orgánom a zaisťujú dýchanie. Každá cigareta ich vážne poškodzuje. Ak ste sa rozhodli pre život bez tohto zlozvyku alebo len chcete, aby vám pľúca fungovali tak, ako majú, vyskúšajte recept na ich očistu. Už za tri dni sa výrazne zlepší ich stav!

Preč s toxínmi!

Ľudské pľúca zachytia viac ako 95 % všetkých vdýchnutých toxínov. Ochromený je celý imunitný systém fajčiara, no najviac zo všetkého trpia jeho pľúca. Nedokážu dostatočne filtrovať vzduch a dochádza u nich k obštrukčnému poškodeniu.

Pľúcne problémy sa netýkajú len fajčiarov, ale môžu ovplyvniť aj ostatných, ktorí cigaretu do úst nedajú a nevinné deti. Aj keď fajčiari sú najzraniteľnejšou skupinou, nasledujúci recept je určený pre každého, komu záleží na svojom zdraví a chce svojmu telu dopriať očistu. Tak zbaví pľúc nebezpečných toxických látok, vrátane nikotínu a dechtu, už v priebehu pár dní.

Je však dôležité mať na pamäti dve veci. V prvom rade je akákoľvek jedna cigareta počas očisty úplne tabu. Taktiež je zakázaná konzumácia mliečnych výrobkov dva dni pred touto detoxikáciou. V opačnom prípade môžu totiž spomaliť detoxikačný proces.

Čo piť počas detoxikácie?

Večer pred odštartovaním očisty vypite šálku svojho obľúbeného bylinkového čaju, najlepšie pred spaním.


Úžasný recept, z ktorého padnete na zadok: Takto sa okamžite zbavíte čiernych bodiek na tvári!


  1. Vymačkajte šťavu z dvoch citrónov do 3 dl vody a nápoj vypite hneď ráno pred raňajkami.
  2. Počas dňa vypite 3 dl ananásovej alebo grapefruitovej šťavy. Môžete si k tomu dať minerálnu vodu na zlepšenie chuti. Ananás a grapefruit sú bohaté na antioxidanty, ktoré vám pomôžu vyčistiť pľúca.
  3. Nezabúdajte ani na 3 dl čerstvo vylisovanej mrkvovej šťavy medzi raňajkami a obedom. Mrkva alkalizuje krv, čo podporuje detoxikáciu.
  4. Počas obeda vypite 4 dl šťavy, ktorá je bohatá na draslík. Potraviny, ktoré obsahujú túto minerálnu látku sú repa, petržlen, paradajky, figy, mandle, atď.
  5. Pred spaním si pochutnajte na 4 dl brusnicovom džúse. Brusnice pomôžu vášmu telu vyrovnať sa s baktériami v pľúcach.
  6. Strávte každý deň 20 minút v horúcom kúpeli počas detoxikačného obdobia, pretože pot pomôže vášmu telu zbaviť sa toxínov cez kožu.
  7. Užitočný môže byť aj eukalyptový olej. Ohrejte vodu v hrnci a pridajte 5-10 kvapiek eukalyptového esenciálneho oleja. Cez hlavu si dajte uterák a nakloňte sa nad hrniec. Inhalujte pary, až kým sa neochladí voda. 

Taktiež je vhodné, ak budete počas očisty jesť zdravú stravu a vyhnete sa mastným a sladkým jedlám. Ľahší jedálniček len zvýši účinky detoxikácie.

Aj keď si fajčiari za tri dni nemôžu takto úplne vyčistiť svoje pľúca, je to skvelý štart, ako sa k tomu dopracovať. Po troch dňoch chytia "druhý dych" a budú pripravené na ďalšie ozdravovanie. Cesta za zdravým je dlhšia.... Ak sa nadobro zbavíte cigariet, ten pocit potom je na nezaplatenie!

Čítajte tiež: Toto vás bude šokovať: Fajčenie má vraj svoje výhody pre zdravie človeka!

2015-09-28 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthyandnaturallife.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia