Dvestoročný recept na úľavu od bolesti uší: Zaberie už do piatich minút!

Znie cibuľové maslo ako výmysel? Pomôcť môže, stačí iba vyskúšať.
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-30 11:30:00

Bolesť uší je nepríjemná a postihuje ako dospelých, tak aj deti. Len ten, kto na vlastnej koži okúsil bolesť uší vie, aké to je. Ako sa zbaviť neprestávajúceho pulzujúceho pichania, ktoré dokáže človeka vyčerpať?

Ako na to?

Ak vás nepríjemne prekvapila bolesť, môže ísť o zápal vonkajšieho, stredného alebo vnútorného ucha. Najčastejšie sa vyskytuje stredná alternatíva, ktorá môže nastať pri prievane, silnom prechladnutí alebo pri vírusovom ochorení. Ak nemáte silné bolesti, trvajúce aj niekoľko dní, ktoré si už vyžadujú návštevu lekára, prvú pomoc nájdete v špajzi! Stačia vám dve potraviny na to, aby ste pocítili takmer okamžitú úľavu! Na recept, ktorý je známy už 200 rokov, budete potrebovať obyčajný vlašský orech a olej.

Nožíkom rozdeľte orech na dve polovičky. Orech vyberte a naplňte škrupinu olivovým olejom. Opatrne položte na platničku na sporáku a nechajte variť dve minúty. Varte opatrne, olej by sa mohol vyliať! Zo škrupiny orecha sa uvoľní jód priamo do oleja, kde sa spolu zmiešajú. Pomocou injekčnej striekačky naberte olej a troškou potrite miesto, kde vás bolí ucho. Bolesť by mala zmiznúť okamžite!

Ďalšie recepty

Možno by ste sa divili, aké prírodné zázraky vám dokážu pomôcť uľaviť od bolesti uší! Možno niektoré z nich pestujete doma.

  • Bazalka – pár lístkov bazalky v mažiari rozdrvte na redšiu kašičku a potrite ním bolestivé miesto. Nesnažte sa však naliať rozdrvenú bazalku do zvukovodu. Ak nemá bazalka tú správnu konzistenciu, použite olivový alebo kokosový olej. Namočenú gázu alebo vatový tampón namočte do zmesi a vložte do zvukovodu.
  • Účinky na hojenie ušných infekcií má aj materské mlieko. Obsahuje totiž protilátky, ktoré pomôžu hojeniu ucha a to v priebehu dvoch dní. A neplatí to len pre deti ale aj dospelých. Jednoducho nakvapkajte pár kvapiek materského mlieka do ucha a opakujte podľa potreby.
  • Pomôcť by mala aj obyčajná soľ – šálku soli zohrejte na panvici po dobu niekoľkých minút. Soľ nasypte na pevnú látku, zabaľte soľ a uviažte na konci tak, aby sa soľ nevysýpala. Na tento „balíček“ si ľahnite tak, aby teplo pôsobilo na postihnuté miesto. Vydržte v tejto polohe maximálne 10 minút. Teplo generované z vrecúška so soľou vyťahuje z pokožky zápal a tlmí bolesť.  
  • Účinný je aj starý recept s gáfrovým olejom. Je potrebné ho nahriať a nakvapkať pár kvapiek do ucha.
  • A asi najdivnejší recept, ktorý sa nám podarilo nájsť je nepochybne spojenie cibule a masla, ktorý spolu s troškou ľanového oleja používajte najmä, ak trpíte zápalom stredného ucha.

Pri opakovaných zápaloch je však potrebné upraviť aj stravu. Aby ste predišli infekciám, dodržiavajte správnu životosprávu. Zaraďte do svojho jedálnička citrusy, vajíčka, panenský olivový olej, med, zelenú zeleninu. Vyhýbajte sa cukru, sladkým malinovkám či škrobu. 

Čítajte tiež:

Bolesti ucha vám nedajú spať? Tieto babské rady stoja za pokus

Voda v uchu: Bežná vec alebo problém, z ktorého ohluchnete?

 Hrozba číha v zimnom počasí: Pozrite sa, čo všetko na nás útočí!

2015-04-30 11:30:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: 10homeremedies.com, healthyfoodstar.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia