Vyrobte si vlastný energetický nápoj: Unikátny recept na chutný drik, ktorý vás nabije energiou!

Doma vyrobené energetické nápoje vás nie len povzbudia, pomôžu pri chudnutí ale aj prečistia organizmus.
Zdroj: thinkstock.com
2015-04-21 11:45:00

Energetické nápoje sú veľmi obľúbené, pritom mnohí ani len netušia, že môžu byť škodlivé. Napriek tomu sa ich vzdávať nemusíte! Energetický nápoj si totiž môžete vyrobiť aj doma. Je bezpečnejší a udrží vás v pohotovosti!

Mnohí odborníci varujú pred konzumáciou energetických nápojov. Obsahujú veľa cukru a kofeínu a navyše, dehydrujú organizmus. Ak si človek nedopraje vodu, môže skončiť v rukách lekárov! Preto sa odporúča skôr káva, ktorá nakopne myseľ. Prečo si však zakazovať energetický nápoj, keď si ho môžete vyrobiť doma? Takýto nápoj obsahuje prírodné zložky, ktoré sú pre organizmus úplne bezpečné a po ktorých budete vitálni a plní energie!

Ak máte radi kombináciu zázvoru a medu, máme pre vás dobrú správu. Nemusíte ju nutne piť iba ako prevenciu pred sezónnymi chorobami. Rovnako tento nápoj nepite ani pred spaním.

Recept

0.5 litra horúcej vody, 2 čajové lyžičky medu, 2.5 cm zázvoru, štvrť čajovej lyžičky kardamónu a rovnaké množstvo kurkumy.

Tajomstvo tohto nápoja?

Účinky zázvoru sú nám všetkým známe. Urýchľuje látkovú premenu, pomáha pri chudnutí, posilňuje srdce, pomáha najmä pri trávení. Kurkuma v malých dávkach pomáha znižovať cholesterol, taktiež pomáha pri tráviacich ťažkostiach. Kardamón pôsobí pri zažívacích problémoch, zvyšuje energiu a zlepšuje trávenie. Siahnite po karadmóne, ak sa celkovo cítite slabí.

Postup

Pripravte si dva plátky zázvoru, ktorý vložte do vody. Zvyšný prelisujte cez lis na cesnak, pridajte do vody spolu s koreninami.

Zelené raňajky

Máte radi zdravý štart do dňa a obľúbili ste si smoothie? Recept na zdravé raňajky plné vitamínov a zaujímavých ingrediencií vám dopomôžu k dobrej nálade už od rána.Toto smoothie môžete kľudne považovať za náhradu energetického nápoja!

Recept

Potrebujeme jeden banán, štvrť šálky mandlí (ako alternatívu môžete použiť aj mandľové maslo), 1 odmerku srvátkových bielkovín, 2 listy kelu, pol šálky bieleho jogurtu, polievkovú lyžicu ľanových semienok a nakoniec dve šálky mlieka.

Tajomnstvo tohto nápoja?

Mandle sú nie len zdravou pochutinou, ktorú môžete „chrúmať“ vždy, keď máte chuť na niečo zdravé a chcete tým nahradiť napríklad chrúmanie čipsov. Preventívne nimi znižujete hladinu cholesterolu, ich konzumovaním napomáhate fungovaniu svojho mozgu, regulujete svoj krvný tlak a tiež pomáhate metabolizmu. Výhoda ľanových semienok? Znižujú cholesterol, prečisťujú obličky, čistia hrubé črevo ale aj celé telo. V banáne obsiahnuté sacharidy sa do krvi uvoľnujú postupne, takže sa nemusíte ničoho obávať. Aj v tomto recepte má banán svoje opodstatnenie. Počas náročnej práce či učení sa odporúča zjesť aspoň jeden banán, zvyšuje sa vaša koncentrácia. Vitamíny obsiahnuté v banáne vyplavujú serotonín, ktorý sa stará o vašu dobrú náladu, pôsobí antidepresívne. 

Postup

Všetko spolu zmiešajte, pomixujte a konzumujte. 

Čítajte tiež: 

Najnovší hit, ktorý znásobí účinok energie: Je káva s maslom len obyčajný podvod?

Tomuto neuveríte: Zázračné účinky potravín

2015-04-21 11:45:00  |  Text: Katka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia