Vláčne a vyživené pery počas zimy realitou: Jedinečné recepty na balzam na pery!

Stavte na vlastný balzam na pery, vysušené a popraskané pery budú minulosťou!
Zdroj: profimedia.sk
2014-12-11 15:00:00

Zima našim ústam nepraje. Chlad a ostrý vietor spôsobujú, že máme pery suché a popraskané. Možnosťou je siahnuť po balzamoch na pery, ktoré sú v obchodoch, alebo si vyrobiť vlastný! Ak túžite po výrobku bez chémie a máte chuť na trošku kuchynskej mágie, pustite sa do výroby vlastného balzamu na pery!


Nevyhovujú vám výrobky bežne dostupné v obchodoch? Potrebujete balzam na chladné jesenné a zimné mesiace, ktorý vás ochráni pred nepriaznivým počasím a zároveň vyživí? Vyrobte si vlastnú kozmetiku. Zatočí s kožnými problémami, budete ju mať hotovú už v priebehu niekoľkých minút a to už ani nie je reč o ušetrených eurách!

Základom kvalitného balzamu na pery je včelí vosk. Pripravte si aj menšiu dózu, kde si balzam uložíte.

Balzam s medom

Okrem včelieho vosku budete potrebovať rovnaké množstvo medu a dve čajové lyžičky mandľového oleja. Najprv si rozpustite včelí vosk. Použite mikrovlnku alebo vodný kúpeľ, čiže vosk dáte do nádobky, ktorá je ponorená v hrnci s teplou vodou. Nezabudnite sledovať celý proces. Odstavte vosk hneď v momente, kedy sa začne topiť.  Všetky ingrediencie zmiešajte tenkým štetčekom a nechajte chvíľu postáť. Počas tejto dobe stihnú suroviny do seba „nasiaknuť“ a vy už môžete vlastný balzam použiť na pery!

Balzam Bioderma Atoderm dá do poriadku vaše popraskané a suché pery! Pôsobí zjemňujúco a hydratačne na pokožku pier a je hypoalergénny, bez parfumov.

Kokosový balzam

Ak túžite po výživnom balzame a lesku zároveň, pripravte si kokosový olej. Pripravte si dve čajové lyžičky včelieho vosku a 2 čajové lyžičky kokosového oleja a všetko premiešajte. Pridajte pár kvapiek citrónového esenciálneho oleja

Mätový balzam

Dve lyžičky včelieho vosku, mandľový olej a 5 kvapiek mätového esenciálneho oleja. To všetko potrebujete na výrobu balzamu na pery s ochladzujúcimi a hojivými účinkami, o ktoré sa postará mentol v mäte. Je vynikajúci v zimnom období, keďže upokojí popraskané a vysušené pery.

2014-12-11 15:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia