Na tele máme magický bod dlhovekosti: Jeho masáž urobí s nami divy!

Masážou jedného bodu pod kolenom sa môžete zbaviť viacerých chorôb!
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-01 14:50:00

Zrejme tomu neuveríte, ale na tele máme jeden bod, na ktorý, keď zatlačíte, môžete sa dožiť vysokého veku! Masírovaním tohto bodu sa môžete zbaviť viacerých neduhov a zdravotných problémov. Kde tento zázračný bod na tele nájdete?

Podľa jednej japonskej legendy žil jeden muž toľko rokov, že videl zrod a smrť mnohých panovníkov. Od svojho otca sa dozvedel o tzv. bode dlhovekosti či bode stoviek ochorení. Syn si každý deň tento bod masíroval a dožil sa úctyhodného vysokého veku!

Aj keď sa vám to môže zdať, že je to len výmysel, ste na omyle. Masáž určitých bodov na tele patrí medzi najstaršie liečebné metódy, používa sa už po celé tisícročia a má preukázateľné pozitívne zdravotné účinky.

Človek má na tele 365 bodov a 12 meridiánov. Efekt takejto masáže (akupresúra alebo zatlačenie istých bodov prstom) je založený na teórii meridánov a dráh, ktoré sú prepojené s určitými orgánmi. V čínskej medicíne je telo vnímané ako energetický systém, preto môže masáž ovplyvniť tok energie a funkčnú činnosť orgánov.

Podľa portálu Healthyfoodplace.com aktivácia bodu Zu San Li spôsobuje trvalý omladzujúci a hojivý účinok a zastavenie starnutia. V Číne je tento bod známy ako „bod dlhovekosti“ a v Japonsku ide o „bod stoviek chorôb“.

Kde sa nachádza magický bod na našom tele?

Bod dlhovekosti je umiestnený pod jabĺčkom na kolene. Aby ste ho našli, mali by ste prekryť koleno dlaňou (pravú ruku na pravé koleno, ľavú ruku na ľavé koleno). Bod sa nachádza medzi koncami malíčka a prstenníka vo forme malej jamky medzi kosťami.

Nájdete ho však aj iným spôsobom. Sadnite si na podlahu a pevne pritlačte nohy do zeme a pritiahnite smerom k sebe, pričom päty nezdvíhajte zo zeme. Môžete si všimnúť, že pod kolenami je vyvýšené miesto. Nájdite najvyšší bod, dajte naň prst a zaujmite obvyklú polohu pre začiatok masáže. Bod, do ktorého ste zatlačili prst, je bod Zu San Li!

Alpa masážny krém sa používa na športové aj liečebné masáže a automasáže. Uvoľňuje a osviežuje svalstvo.

Prečo ho nazývajú „bodom dlhovekosti“?

Bod Zu San Li má takéto účinky:

  • Riadi činnosť orgánov, ktoré sú v dolnej polovici tela.
  • Kontroluje činnosť miechy v oblastiach, ktoré sú zodpovedné za riadne fungovanie tráviaceho ústrojenstva, pohlavných orgánov, obličiek a nadobličiek.

Masírovaním tohto bodu môžete zvýšiť aktivitu nadobličiek, najsilnejších žliaz, ktoré sú hlavnými obrancami ľudského zdravia. Vylučujú adrenalín, hydrokortizón a ďalšie dôležité hormóny do krvi. Ak masírujete tento bod každý deň, môžete tým normalizovať činnosť nadobličiek, ktoré sú zodpovedné za nasledovné funkcie v organizme:

  • Normalizácia krvného tlaku.
  • Normalizácia glukózy a inzulínu.
  • Odstránenie zápalových procesov v organizme.
  • Regulácia imunitného systému.

Taktiež si môžete:

  • Zlepšiť trávenie.
  • Liečiť ochorenia zažívacieho traktu.
  • Liečiť následky mozgovej mŕtvice.

To však ani zďaleka nie je všetko! Nielenže sa môžete vyliečiť z rôznych chorôb, vrátane čkania, zápchy, zápalu žalúdka a inkontinencie, ale masáž uvedeného miesta vám pomôže aj po psychickej stránke. Zvýši vašu sebadôveru, eliminuje stres a napätie a pomôže vám nájsť vnútornú harmóniu.

Kedy a ako ho masírovať?

Najlepšie je, ak si budete masírovať tento bod ráno a pred obedom, 9-krát krúživými pohybmi v smere hodinových ručičiek striedavo na každej nohe (9-krát na jednej nohe, 9-krát na druhej). Robte tak po dobu 10 minút. Pred začiatkom masáže majte uvoľnené nohy, zaujmite pohodlnú, relaxačnú polohu. Upokojte si dýchanie a sústreďte sa na svoje pocity. Dostaňte sa do stavu harmónie a vedomia, že práve začínate s procesom hojenia. Táto masáž má stimulačné účinky.

Masáž môžete robiť nielen prstami, ale dokonca aj akýmkoľvek zrnom ako pohánka, ovos alebo ryža. Podržte na tomto bode polovicu strúčiku cesnaku a nechajte pôsobiť na dobu 1-2 hodiny (pokiaľ koža nesčervená).

Nie je však jedno, kedy vykonávate masáž. Najprv si ujasnite, akých zdravotných problémov sa chcete zbaviť a potom si určite čas masírovania. Napr. masáž vo večerných hodinách je vhodná na zníženie hmotnosti – môžete zhodiť 400-500 g za týždeň! Nerobte ju však tesne pred spaním, nakoľko si môžete privodiť nespavosť. Môžete si tento bod masírovať každý deň, no najlepší efekt dosiahnete pri nove mesiaca, keď mesiac nie je vidieť.  

  • Osem dní po začiatku novu mesiaca sa uistite, že masírujete bod v dopoludňajších hodinách, striedavo na každej nohe v smere hodinových ručičiek. Vtedy je najlepší čas na masáž s cieľom posilniť imunitu, zlepšiť činnosť všetkých orgánov a na spomalenie starnutia.
  • Masírujte bod pred obedom, aby sa zlepšila celková kondícia, pamäť, činnosť kardiovaskulárneho systému a tráviaceho systému.
  • Masáž po obede je zase vhodná vtedy, ak sa chcete zbaviť stresu, nervozity a podráždenosti, bolestí hlavy a porúch spánku.
  • Vo večerných hodinách si zase zlepšíte metabolizmus a podporíte chudnutie. Pozor, v tomto prípade uvedený bod masírujte  v protismere hodinových ručičiek, striedavo na každej nohe.

Muskusan masážny gél má na svaly unikátne regeneračné, tíšiace aj osviežujúce účinky! Pomáha odstraňovať napätie a únavu svalov. Účinný je napr. pri bolestiach chrbta či pomliaždení svalov. 

2017-02-01 14:50:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: healthyfoodplace.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia