Neviete ako si poradiť s imunitou? Skúste týchto pár receptov!

Receptov na posilnenie imunity je dosť, len si treba vybrať ten správny.
Zdroj: thinkstock.com
2014-11-08 07:00:00

Jeseň je tu a čochvíľa zima so svojím veľmi chladným počasím. Spoločne s týmito ročnými obdobiami prichádza aj obdobie chrípok a prechladnutí. Prevencia by práve teraz mala byť u každého na prvom mieste.

Čo vplýva na našu imunitu?

Nielen otužovaním či výberom teplého oblečenia sa dokážeme ubrániť ochoreniu. Obrovský vplyv na imunitný systém človeka má tiež naše stravovanie.

Počas tohto obdobia by ste sa mali zamerať aj na potraviny často označované ako prírodné antibiotiká. Dokážu si poradiť s prechladnutím, nádchou, kašľom, chrípkou aj rôznymi zápalmi a to úplne bez chémie! Vymeňte nákup v lekárni za pár minút v kuchyni. Ako na to?

Skúste cibuľu

Táto liečivá potravina obsahuje kyselinu listovú aj ďalšie vitamíny skupiny B. Nájde sa v nej aj vitamín C, vitamín E, železo, síra, fosfor, zinok, horčík, sodík, draslík, vápnik, meď alebo jód. Pomáha pri rôznych neduhoch, je skvelá pri infekciách dýchacích ciest. Skúste ju použiť aj proti bolesti v krku, nádche, angíne alebo chrípke.

Náš tip: Urobte si domáci cibuľový sirup

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky, vložíme do misky a zalejeme medom. Zmes zamiešame, prikryjeme a necháme aspoň dve hodiny odpočívať. Cibuľa čoskoro pustí šťavu, ktorú možno užívať po lyžiciach pri zápale priedušiek, kašli a chrípke.

Skúste cibuľový čaj

Do 2 dcl vriacej vody dáme na 5 minút variť dve nadrobno nakrájané cibule. Vypneme a necháme 10 minút vylúhovať. Potom čaj scedíme a osladíme medom. Tento čaj môžete piť niekoľkokrát denne.

Domáce cibuľové víno

Zoberieme si 3 stredne veľké cibule a tie nakrájame nadrobno, zalejeme jedným litrom bieleho vína a pridáme 5 lyžíc medu. Necháme 2 až 3 týždne odležať pri izbovej teplote a prefiltrujeme. Užíva sa trikrát denne po lyžici.

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

2014-11-08 07:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red.

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia