Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Máte chrípku? Spravte si nápoj, ktorý vás dá expresne rýchlo do poriadku!

Prepadla vás choroba? Dajte sa rýchlo do poriadku a spravte si cibuľový nápoj!
Prepadla vás choroba? Dajte sa rýchlo do poriadku a spravte si cibuľový nápoj! (Zdroj: thinkstock.com)

Je to tu! Bolí vás hrdlo, tečie vám z nosa, kašlete, cítite sa malátne a máte oslabené telo. Chrípka dostala už aj vás. Čo teraz? Ihneď si spravte cibuľový čaj, vďaka ktorému budete fit.

V roku 1919 „úradovala“ epidémia chrípky, ktorá zabila 40 miliónov ľudí! Jeden doktor v tom čase navštevoval bohatých statkárov a pátral, ako im pomôcť bojovať s chrípkou. Vtedy bola považovaná na smrteľnú chorobu, na ktorú nebol účinný liek. Pri návšteve jedného statku však našiel doktor všetkých členov rodiny zdravých. Snažil sa prísť na to, ako je to možné. Neskôr zistil, že v každej izbe na tanieri mala rodina rozkrojenú cibuľu. Tá „odchytila“ baktérie z priestoru v izbe a tak chránila zdravie všetkých členov rodiny

Aj keď ide o starý príbeh, ktorého pravdivosť nie je overená, cibuľa patrí skutočne medzi najúčinnejšie lieky na choroby!  Aby sa však jej účinok prejavil, mala by sa konzumovať a nespoliehať sa na to, že nás rozkrojená cibuľa ochráni.

Čím je jedinečná?

Cibuľa obsahuje celý rad účinných látok, ktoré z nej robia jednu z najzdravších potravín. Nájdete v nej steroly, flavonoidy, mastné kyseliny, lipidy, vitamíny C, B1, B2, B6, biotín, kyselinu nikotínovú, kyselinu pantoténovú, amíny, aminokyseliny, stopové prvky a ďalšie substancie. Za zmienku stojí allicín, ktorý znižuje riziko trombózy a posilňuje imunitný systém a taktiež éterické oleje, brzdiace zápalové procesy.

Mnohé výskumy preukázali, že najlepšie je jesť cibuľu surovú a čerstvú, pričom odporúčanou dennou dávkou je 60 gramov.

Recept na cibuľový nápoj

Ak ste sa chrípke nevyhli a bojujete s prvými príznakmi, mali by ste si urobiť čo najskôr tento cibuľový nápoj. Pripravte si dve malé kúsky cibuľky, zázvor, soľ a zelený čaj. Umyte zázvor a nakrájajte plátky a spolu s cibuľkami dajte do hrnca. Pridajte štipku soli a dve lyžičky zeleného čaju. Nalejte do zmesi vriacu vodu a nechajte čaj na päť minút lúhovať. Zázračný nápoj, ktorý zatočí s baktériami je na svete! Jeho výnimočnosť spočíva v tom, že upokojuje krk a umierňuje opuch nosovej sliznice.

Pridajte k tomu osemhodinový režim spánku a veľa tekutín! Tak sa dostanete z choroby ešte rýchlejšie!

Široký výber liekov, výživových doplnkov, množstvo zliav a poradenstvo. To vám ponúka Fitlekáreň, internetový obchod pre vaše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9