Odteraz len krásne vlasy: Účinné recepty, ktoré zatočia s lupinami!

Účinné prírodné domáce prostriedky na suchú pokožku hlavy a lupiny.
Zdroj: thinkstock.com
2014-09-14 07:00:00

Ľahko ich nadobudnete, ťažko sa ich zbavíte! Boj s lupinami je niekedy na dlhé lakte. Dokonca ani ten najlepší šampón nemusí zabrať. Ak dlhšiu dobu zápasíte s lupinami, je načase im vyhlásiť vojnu! Verte tomu, že vďaka týmto účinným receptom máte boj s lupinami vyhratý.

Bylinný olej

Ak túžite po vlasoch bez lupín, zadovážte si bylinný olej. Večer pred tým, než si umyjete vlasy, si do nich votrite malé množstvo bylinného oleja, zabaľte do šatky a nechajte cez noc pôsobiť. Ráno si vlasy umyte klasicky so šampónom.

Na výrobu bylinného oleja vám stačia čerstvé bylinky ako žihľava a listy brezy. Pohár s bylinkami zalejte panenským olivovým olejom, ktorý je v bio kvalite. Zmes zohrejte pol hodinu vo vodnom kúpeli. Nezabudnite, že zmes nesmie vrieť! Po vychladnutí nalejte do čistej nádoby, uzavrite a nechajte týždeň odležať pri izbovej teplote. Nakoniec prefiltrujte cez čisté sitko a dôkladne vytlačte zvyšok.

Olivový olej s medom

Med je dobre známy pre svoje zdravotné účinky. Je vhodný aj v liečbe suchej pokožky hlavy, pretože obsahuje protizápalové látky. Účinné odstraňuje vši, či lupiny.

Zohrejte extra panenský olivový olej a zmiešajte ho s 2 lyžičkami čistého medu. Zmes jemne vmasírujte do pokožky hlavy. Nechajte 10 minút pôsobiť a potom opláchnite bylinkovým šampónom. Môžete použiť teplý uterák na prikrytie pokožky hlavy, ktorý lepšie udrží vlhkosť a účinné látky sa dostanú hlboko do vlasu.

Čajovníkový olej

Tea tree olej alebo čajovníkový olej je účinný na suchú pokožku hlavy a pôsobí aj v boji proti lupinám. Používa sa tiež na liečenie mnohých infekčných ochorení a kožných problémov.

Zmiešajte 5 až 10 kvapiek čajovníkového oleja s vodou a opláchnite si vlasy. 

Citrónová šťava s medom

Citrónová šťava je na suchú pokožku hlavy a lupiny výborným riešením!

Zmiešajte med s čistou citrónovou šťavou. Potom vmasírujte do pokožky hlavy a nechajte pôsobiť niekoľko minút. Šťavu z citróna môžete zmiešať aj s panenským olivovým olejom, rozmarínovým olejom alebo s iným olejom s prírodnou silicou.

Jablčný ocot s olivovým olejom

Jablčný ocot sa často používa v domácnosti a pri liečbe rôznych ochorení. Ocot pôsobí ako prírodný kondicionér a vyrovnáva hodnotu pH.

Zmiešajte vodu a jablčný ocot v pomere 3:1.  Nechajte pôsobiť niekoľko minút a opláchnite čistou vodou. Kúra pomáha znížiť zápal suchej pokožky hlavy.

Kokosový olej, grapefruit a citrónová šťava

Pripravte si požadované množstvo organického kokosového oleja a zohrejte ho. Nechajte ho vychladnúť na izbovú teplotu. Potom zmiešajte 2 lyžice grapefruitového džúsu a citrónovej šťavy s kokosovým olejom. Túto zmes jemne vmasírujte do pokožky hlavy. Horúcim uterákom si prikryte hlavu a nechajte pôsobiť 15 minút. Následne si vlasy umyte bežným šampónom.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-09-14 07:00:00  |  Text: Pa   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: sk.265health.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia