Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Búrky a dusno nám dávajú poriadne zabrať: Osvedčené recepty na bolesť hlavy!

Práve v letnom období je riziko bolesti hlavy zvýšené.
Práve v letnom období je riziko bolesti hlavy zvýšené. (Zdroj: thinkstock.com)

Posledné dni na Slovensku pripomínajú podmienky ako v tropickom dažďovom pralese! Vysoká vlhkosť a teplota vzduchu pri slabom vetre vytvárajú pocit nepríjemného dusna, ktorý sa zintenzívňuje najčastejšie pred búrkou. Niet sa čomu čudovať, ak nás trápia bolesti hlavy z tepla!


Nepríjemný pocit spôsobuje vlhký vzduch, ktorý nie je schopný ďalšiu vodu (pot) pojať, pretože je blízky stavu nasýtenia. Preto pot zostáva na tele a pocitovo zvyšuje pocit horúčavy a nepríjemnej lepkavosti. Našu hlavu vedia potrápiť nielen určité vône, niektoré potraviny či hlasné zvuky. Aj dusné počasie má neblahé účinky na náš organizmu. Práve v letnom období je riziko bolestí hlavy zvýšené. Zrejme vás ako prvé napadne vziať si tabletku, skúste však iné spôsoby, ktoré zaručene pomôžu a vďaka ktorým si organizmus nezaťažíte „chémiou“!

Triky proti bolesti hlavy

Našťastie, existujú účinné recepty, po ktorých sa vám hneď uľaví a bude po bolestiach hlavy!

1. Pripravte si citrón, ktorý rozrežte na polovičky. Priložte si ich na spánky na 2 hodiny. Po bolestiach nebudú ani stopy.

2. Jednoduchým, ale účinným spôsobom, ako zahnať nepríjemnú bolesť hlavy, je postaviť sa do lavóra so studenou vodou na 4 minúty. Máte možnosť postaviť sa do studeného potoka? Ešte lepší nápad!

3. Ďalší ľahký trik, ak nemáte po ruke citrón. Pustite studenú vodu z batérie a dajte zápästia z vnútornej strany pod prúd tečúcej vody. Voda vám bude omývať žily, telo sa ochladí a bolesť zmizne!

4. Výborný je aj odpočinok v zatemnenej miestnosti so studeným obkladom na spánkoch. Pripravte si obklad z tvarohu zmiešaného so sekanou cibuľou. Chladivá terapia vám vždy pomôže, keďže pôsobí na naše krvné cievy a upokojuje zápal. Navyše, studené obklady majú prirodzený efekt znecitlivenia.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9