Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Trik, ako sa zbaviť problémov s chrupom: Odstráňte zubný kaz bez lekára!

Krásne zuby bez kazov môžete docieliť aj vďaka prírode.
Krásne zuby bez kazov môžete docieliť aj vďaka prírode. (Zdroj: thinkstock.com)

Obnoviť si zuby je určite lepšie, ako ich nechať zaplombovať. Ak vás často trápia zubné kazy, vyskúšajte namiesto invazívneho vŕtania a plomby v ústach, silu prírody. Budete sa čudovať, ale zuby si môžete zregenerovať aj prirodzenejším spôsobom.

Šetrnejšie ako plomby

Niektoré z plomb obsahujú ortuť či estrogén. Ortuť je známym toxínom, poškodzujúcim mozog a nervový systém. Neustále sa z plomb uvoľňuje, hlavne pri konzumácii a žuvaní horúcich potravín a nápojov. Tak sa pri žuvaní dostáva ortuť spolu so slinami do žalúdka a čreva a vo forme výparov sa dostáva aj do pľúc a cez nos pri vdychovaní priamo do mozgu.  Biele plomby zase uvoľňujú estrogén, ktorý prispieva k hormonálnym zmenám. Aj preto je načase vyskúšať niečo, čo je k vašim zubom šetrnejšie! Stačia vám k tomu škrupiny z organických vajec a koreň kostihoja lekárskeho.

Budete prekvapení, na čo sú dobré škrupiny z vajec. Málokto vie, že ich zloženie sa veľmi podobá zloženiu zubov a kostí. Svojim obsahom - 27 minerálov a veľkého množstva  vápnika sa považuje za skvelý stavebný materiál na regeneráciu zubov. Koreň kostihoja je zase výnimočný v tom, že urýchľuje rast kostí, zubov a tkanív.

Dajte si škrupinu z vajec

Aj keď vám z toho zrejme nebude do chuti, na regeneráciu zubov je výborná konzumácia jednej škrupiny organického vajca denne. Ako sa uvádza na portáli Slunecnyzivot.cz, môžete si ju rozmixovať s čerstvým ovocím, najlepšie s banánom, ktorý udrží jej čiastočky škrupiny v suspenzii. Ak by ste si ju dali s ovocím, ktoré je vodovejšie, jej čiastočky by klesli na dno pohára.

Môžete vyskúšať aj iný recept! Rozbite vajce a povarte škrupinu 5 minút vo vode, aby sa tak odstránili prípadné patogény. Následne ju rozmixujte alebo zabaľte do vreckovky a prejdite valčekom, aby sa škrupina rozdrvila na čo najmenšie čiastočky. Tie potom nasypte do šálky, pokvapkajte citrónom a dobre premiešajte lyžičkou. Nezľaknite sa, ak vám obsah šálky začne peniť. Ide o signál prebiehajúcej chemickej reakcie potrebnej na správne spracovanie škrupiny telom. Konzumujte škrupinu vždy večer. Vtedy telo vápnik najlepšie spracováva.

Pomôže aj koreň z kostihoja

Rozbolel vás zub alebo ďasno okolo neho? Zožeňte si čerstvý alebo sušený koreň kostihoja. Mierne ho 10 minút povarte a rozmixujte palec koreňa s pár lyžičkami vody. Dôkladne po dobu 20 minút si vyplachujte ústa tekutinou a potom vypľujte. Robte tak raz denne a o pár týždňov uvidíte výsledky. Takto si môžete uzdraviť niektoré zubné kazy. Nič však nie je zadarmo. Ústa by ste si mali vyplachovať 1-2 mesiace pravidelne raz za deň. Ak máte problémy s pečeňou, vyhnite sa radšej tejto rastline. Koreň kostihoja totiž môže klásť vyššie nároky na pečeň. Radšej konzumujte len škrupinky z vajec.

Pozor však na vážne problémy a veľké bolesti zubov! V tomto prípade nečakajte a navštívte radšej lekára.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9