Najlepšie zbrane proti tmavým kruhom pod očami: Sú účinnejšie ako drahá kozmetika!

Zbavte sa kruhov pod očami vďaka prírode!
Zdroj: thinkstock.com
2014-05-27 11:30:00

Keď máme kruhy pod očami pôsobíme staršie, unavenejšie a vyčerpane. Na pohľad nevyzerajú tmavé fľaky pod očami práve najlepšie a niekedy ani korektor nepomôže. Odhaľte ich príčinu a pustite sa do boja inak, ako len kúpou drahej kozmetiky!

Čo je na vine?

Tmavé kruhy pod očami už zažil každý vo svojom živote. Medzi ľuďmi panuje predstava, že sú spôsobené nedostatkom spánku. Aj keď to môže byť pravda, často však nakoniec ide o iný dôvod.

V prvom rade môže ísť o nesprávnu životosprávu. K vačkom prispieva nikotín a tiež alkohol. Ak holdujete dlhodobo takémuto životnému štýlu, kvôli škodlivým látkami obsiahnutými v cigaretách a alkohole sa vaša pleť už nebude okysličovať tak, ako kedysi. Preto máte okrem nepeknej koži pod očami aj celkovo unavenú pleť na tvári so sivým tónom.

Taktiež za to môže nedostatok pitného režimu a vitamínov v tele. Telo vám dá takýmto spôsobom najavo, že mu niečo chýba. Proti tmavým kruhom pod očami skúste preto zabojovať aj pestrejšou stravou so zeleninou a ovocím.

Ak sa zdravo stravujete a napriek tomu vás trápi nepekná pokožka pod očami, príčinu hľadajte v alergii! Peľové alergie sú v plnom prúde. Nemusia sa na vás prejaviť len kýchaním či smrkaním, ale pokojne aj tmavými kruhmi pod očami.

Signálom môže byť tiež nesprávne fungujúca pečeň, ktorá neodstraňuje toxíny z tela alebo genetické faktory. Môžete mať takú tenkú pokožku v očnom okolí, že žily vyzerajú cez kožu tmavšie.

Ako na ne?

Existuje množstvo krémov, ktoré sľubujú odstránenie tohto problému. Častokrát však za ne zaplatíme viac peňazí a pritom sa minú účinku. Vyskúšali ste však prírodu? Mimoriadne účinný je vitamín E, ktorý napomáha k optimálnemu fungovaniu vnútorných orgánov, čím prispieva k zmierneniu tmavosti pod očami. Podobnú službu vám preukážu vitamíny A, C a K.

Príroda nám však ponúka silnú zbraň, ktorá je vynikajúca na očné okolie. Zadovážte si mätu a aplikujte rozdrvené lístky pod oči. Spoľahlivo zmierni vačky pod očami a vy budete mať rozjasnený pohľad! Mäta prieporná je liečivou bylinou, ktorej listy majú neobyčajne prenikavú vôňu vďaka mentolu, ktorý obsahujú. Jej listy majú chladivý účinok na náš organizmus a pomáhajú odvádzať z neho teplo.

Výborné sú tiež lupene ruží. Stačí, ak ich namočíte na niekoľko minút do studenej vody a potom priložíte na oči. Môžete využiť silu mrkvovej šťavy, ktorá je vhodná nielen na pitie. Namočte si vatový tampón do vody, dajte do mrazničky a potom ním jemne prejdite po pokožke pod očami.

Okrem toho je výborné použiť plátky zemiakov či populárne čajové vrecúška. Namočené ich, dajte do chladničky na niekoľko minút a potom na 20 minút pod oči. Aplikácia studenej lyžičky na očné okolie vás tiež vie zbaviť kruhov pod očami!

Toto nikdy nerobte

Ak budete skúšať jeden zo spomínaných trikov, v žiadnom prípade si pritom netrite oči. Tým si dráždite pokožku, čo môže spôsobiť prasknutie jemných cievnych vlásočníc. Výsledkom sú  nepríjemné kruhy pod očami.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

2014-05-27 11:30:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia