Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zaútočte na vysoký krvný tlak trochu inak: Vykašlite sa na lieky

Keď máte vysoký krvný tlak, nemusíte užívať len lieky, výborná je aj prírodná medicína.
Keď máte vysoký krvný tlak, nemusíte užívať len lieky, výborná je aj prírodná medicína. (Zdroj: Campingatapple.com)

Príčiny vysokého krvného tlaku sú rôzne. Vo väčšine prípadov však ide o uponáhľaný životný štýl, stresy a na to nadväzujúce zlé stravovanie. Keďže hypertenzia často nebolí, mnohí tento zdravotný problém vôbec neriešia. Pritom si môžu ľahko privodiť mozgovú mŕtvicu. Liekov na vysoký krvný tlak je veľa, no skúste ich tentokrát nahradiť ľahšou formou – prírodnou medicínou.

Keď človek konzumuje nezdravé potraviny len z času na čas, jeho organizmus by takúto záťaž mal zvládnuť a nepriaznivo by ho to nemalo ovplyvniť. Ak človek bez ohľadu na svoje telo preháňa tieto odporúčania a zlé prehrešky sa stávajú pravidelnosťou, časom škodlivých látok v tele pribúda a následne to vyústi aj do zvýšeného krvného tlaku. Ten je častokrát príčinou veľkého množstva zdravotných problémov, ako sú napríklad bolesti hlavy, nespavosť, búšenie srdca, podráždenosť atď. Pri dlhotrvajúcom neliečenom zvýšenom krvnom tlaku môže neskôr dôjsť u človeka aj k vážnejším komplikáciám, ako je infarkt alebo mozgová mŕtvica.

Pomôžte si prírodnou medicínou

Lekár v kardiologickej ambulancii vám určite nasadí rôzne lieky na zníženie krvného tlaku. Tie je potrebné užívať podľa pokynov, avšak pomôcť si môžete aj prírodnou medicínou. Najlepšia však stále zostáva prevencia už od mladého veku pred týmto ochorením.

Medzi prírodné lieky a formy liečby vysokého krvného tlaku patrí:

  • Pravidelná konzumáciu vyšších dávok vitamínu C, ktorý má antioxidačné vlastnosti a tiež má dôležitú úlohu pri tvorbe a obnove látok budujúcich cievne tkanivá.
  • Horčík a vitamíny skupiny B. Z doplnkov stravy sa ďalej odporúča užívať práve minerál horčík, ktorý spolu s B vitamínmi je výborný pre zdravie ciev.
  • Aminokyselina L-Arginín. Táto aminokyselina preukázala veľmi dobré výsledky v štúdiách zameraných na znižovanie vysokého krvného tlaku.
  • Z prírodných bylín účinných proti vysokému krvnému tlaku je hodné používať napríklad levanduľu alebo viac exotické lapacho a chanca piedra.
  • Zvlášť Chanca Piedra v kombinácii s L-Arginínom sa ukázali ako veľmi účinné na znižovanie krvného tlaku.

Prečo konzumovať cesnak?

Cesnak čistí krv, je antiseptický, antiparasitický, protirakovinotvorný, hypontezívny,  a protinikotínový. Aby toho nebolo málo, je tiež hypoglykémický, antireumatický, pôsobí proti hlístam a proti vredom v tráviacom trakte. Redukuje triglyceridy a cholesterol, odstraňuje únavu, je použiteľný aj pri bolestiach, pri artérioskleróznych ochoreniach, normalizuje tep srdca a zároveň zväčšuje aj rozsah samotného tepu srdca.

Denné konzumovanie surového cesnaku a cibule počas dlhšej doby pomáha udržiavať dobrú cirkuláciu (krvný obeh) a ničí možnosť vzniku parazitov, predchádza infarktu a rakovine.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9