Trápia vás opuchnuté a boľavé nohy? Úľavu vám prinesú 4 byliny

Starajte sa o svoje nohy, bolesti a opuchu vás zbavia byliny.
Zdroj: photl.com
2012-12-04 15:49:21

Opuchnuté a boľavé nohy nie sú ničím príjemným a na zdraví rozhodne nepridajú. Sú bežným zdravotným problémom, ktorý trápi mnoho ľudí a môžu byť spôsobené celou škálou faktorov. Existuje však niekoľko bylín, ktoré vás zbavia nepríjemnej bolesti a opuchu!

Kedy nohy opúchajú?

Nohy opúchajú vtedy, ak máte problémy s obličkami, srdcom, či s nahromadením toxínov v rôznych tkanivách. Aj keď dlhšie stojíte alebo sedíte, vaše cievy nezvládajú cirkuláciu krvi a živín v končatinách. Tým pádom sa voda a neodvedené látky nahromadia v členkoch, chodidlách a lýtkach. Vtedy vás zasiahne nepríjemná bolesť nôh, ktoré navyše opúchajú. K dispozícii však máte štyri byliny, ktoré si dokážu s týmto problémom hravo poradiť.

Koreň lopúcha

Koreň lopúcha dokáže zmierniť opuchy v členkoch, pričom môže byť užívaný buď vo forme obkladov, ale aj vo forme čaju. Navyše surový koreň je možné konzumovať ako bežnú zeleninu. Okrem toho, že si poradí s opuchmi členkov, primárne sa používa aj na prečistenie krvi. Kúpite ho v lekárni, pričom vás nevyjde viac ako 1 euro.

Brusnice

Brusnice obsahujú veľké množstvo vitamínu C, antioxidantov a látok, ktoré majú pozitívny účinok pri odstraňovaní problémov s boľavými alebo opuchnutými nohami. Sú prospešné pri liečení viacerých obličkových chorôb. Ich hlavný účinok spočíva v stimulovaní činnosti obličiek. Podporuje aj vylučovanie tekutín, čo vedie k zmierňovaniu opuchov na nohách.

Odporúča sa ich užívať vo forme čerstvého džúsu, pričom je vhodné skladovať šťavu v chladničke, nie viac ako 24 hodín po odšťavení. Tak sa zachovajú enzýmy a vitamíny, ktoré by kupovaný džús nemal, keďže pasterizáciou býva odstránená väčšina účinných látok.

Petržlen

Tak ako brusnice, aj petržlen má vysoký obsah vitamínu C a pôsobí tiež ako odvodňovač. Práve táto vlastnosť ho robí užitočným pri zmierňovaní opuchov. Petržlen môžete konzumovať priamo ako prísadu do šalátov, v podobe čaju, alebo si ho môžete pridať do džúsov.

Aby ste si pripravili chutný čaj, použite 1 čajovú lyžičku sušeného petržlenu alebo 2 čajové lyžičky čerstvého petržlenu, zalejte 1 šálkou vriacej vody a nechajte vylúhovať približne 15 minút. Čaj sceďte a na dochutenie pridajte plátok citrónu alebo primiešajte 1 lyžičku medu.

Púpava

Aj obyčajná púpava dokáže odstrániť nadmerné tekutiny vyvolávajúce opuchy členkov a lýtok. Púpavové listy sa konzumujú buď varené, surové ako súčasť šalátov, a tiež si z nich môžete pripraviť čaj.

Stačí, keď pridáte 1 čajovú lyžičku sušených púpavových listov alebo 2 lyžičky čerstvých listov do 1 šálky vriacej vody.  Nechajte chvíľu postáť a po vylúhovaní sceďte . Na zlepšenie chuti môžete pridať med.

Bolesti a opuchy nôh vedia človeku znepríjemniť život. Našťastie tu máme k dispozícii i byliny, ktoré dokážu tento problém hravo vyriešiť a sú dôkazom, že i prírodná medicína dokáže liečiť.

2012-12-04 15:49:21  |  Text: ja   |  Foto: Photl.com  |  Zdroj: livestrong.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia