Zranenie pri sexe sa netýka len mužov: Vaginálna pohroma, o ktorej ženy nevedia

Ilustračné foto
Zdroj: thinkstock.com
2018-02-22 19:30:00

O riziku zranenia počas sexuálnych radovánok počul už každý muž. Mnohé ženy však netušia, že aj ony môžu počas milostnej aktivity utrpieť fyzickú ujmu na zdraví. Podľa sexuológa by sa mali vyhnúť milostnej chybe, ktorá zabíja vášeň.

Sex môže aj bolieť. Väčšinu mužov v tejto súvislosti straší najmä predstava zranenia v podobe zlomeného penisu. Mučivé bolesti po sexuálnom styku však môžu prekvapiť aj ženy. Podľa Nypost.com môžu nastať po príliš vášnivom styku, pri ktorom dôjde k zraneniu krčka maternice. Poškodenie sa môže prejaviť v podobe intenzívnej bolesti v podbrušku, prípadne aj krvácania počas sexu alebo sa symptómy objavia do 48 hodín po styku. Tieto nepríjemné príznaky môžu pretrvávať až týždeň.

Čítajte viac: Intímne ochorenie, ktoré kradne ženskosť: Tieto telesné zmeny sa nedajú prehliadnuť

Príčinou zranenia sú príliš silné nárazy partnera počas styku - nesprávny uhol spojenia alebo priveľký penis v kombinácii s neohľaduplnosťou voči partnerke či tzv. tvrdý sex. Rovnaký problém môže spôsobiť aj unáhlené použitie sexuálnej hračky – vibrátora.

Aby ste sa zraneniu vyhli, sexuálna terapeutka Louise Mazantiová ženám odporúča, aby boli pred stykom vždy dostatočne vzrušené. Mnohé z nich totiž pri príliš hlbokom vnikaní údu cítia bolesť. Ale ak je krčok maternice dostatočne zvlhčený, pružný a uvoľnený, riziko zranenia sa minimalizuje. Žena by preto mala byť na styk pripravená, aby jej prinášal pôžitok. 

Fotogaléria


Tagy:
sex zranenie krčok maternice súlož styk

2018-02-22 19:30:00  |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: zh

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia