Prečo niektoré ženy nedokážu dosiahnuť orgazmus? Toto sa za tým v skutočnosti skrýva!

Mnoho žien, ktoré majú problém s dosiahnutím orgazmu, často samé o sebe pochybujú.
Zdroj: thinkstock.com
2017-02-25 06:00:00

V ženskom svete ešte stále existuje množstvo tém, o ktorých sa skrátka nahlas nehovorí. Jednou z nich je aj ženský orgazmus. Chúlostivá téma, o ktorej sa pred lekárom nechce hovoriť takmer žiadnej dáme.

V histórii sa v otázke sexuality kládol vždy na prvé miesto muž a jeho uspokojenie. Dôkazom toho sú lieky na sexualitu – tabletky na zvýšenie libida boli výhradne určené pre mužov. Jediná pozornosť, ktorá sa ženám v otázke sexu dostala, boli stále nové a nové antikoncepčné prostriedky pre ženy. Nie je preto prekvapením, že až 20 % žien nikdy nedosiahlo orgazmus. Mnohé ženy sa tento problém rozhodnú ignorovať a žiť bez orgazmu. V niektorých prípadoch sa však sex a jeho absencia môže stať traumou, žena sa začne cítiť neatraktívne a môže mať problém nadviazať či udržať si trvalý vzťah. Situáciu nezlepšuje ani fakt, že s vekom sa problémy v sexe ešte viac prehlbujú. Zdravý sexuálny život je však pre ženu nesmierne dôležitý, preto je nutné problémy čo najskôr riešiť. Odpoveď na to, prečo majú niektoré ženy problém s orgazmom, má Dr. Sherry A. Rossová.

Odborníčka na orgazmy

Sherry A. Rossová je gynekologička, ktorá dlhé roky pomáha ženám s problematickým sexuálnym životom. „Keď za mnou príde žena, ktorá má problém dosiahnuť orgazmus, kladiem jej štyri základné otázky:

Máte so svojím partnerom nejaký problém?

Ľúbite svojho partnera?

Masturbujete?

Dosiahli ste už niekedy orgazmus?

Odpovede ma navedú k tomu, ako postupovať pri riešení problému.“, tvrdí doktorka Rossová vo svojej najnovšej publikácii She-ology: The Definitive Guide to Women's Intimate Health. Period.


Je bielenie zubov bez odborníka bezpečné? Žena si skúšala vyčariť krásny úsmev do piatich dní!


Som normálna?

Mnoho žien, ktoré majú problém s dosiahnutím orgazmu, často samé o sebe pochybujú. Boja sa, že nie sú zdravé, sú iné a stránia sa o probléme hovoriť. Podľa doktorky Rossovej sa však za väčšinou problémov s dosiahnutím orgazmu skrýva fakt, že veľa žien nepozná dobre svoje telo.

„V prieskume sme zistili, že 65% žien sa hanbí vysloviť slovo vagína. 45% žien nechce o svojej vagíne hovoriť ani so svojím lekárom. Až polovica žien vo veku 25 – 60 rokov nevedela identifikovať vagínu na lekárskom diagrame. Ani alarmujúci počet vysokoškolsky vzdelaných žien nedokázalo identifikovať na diagrame klitoris.“

Podľa doktorky Rissovej je však detailné poznanie svojho tela kľúč k chýbajúcemu orgazmu.

„Ak nevieme, ako naše orgány fungujú a čo nás uspokojuje, ako môžeme z toho čerpať potešenie? Ženy musia v prvom rade zistiť, čo im prináša radosť. K zdravému sexuálnemu životu preto patrí aj masturbácia," vysvetľuje doktorka.

Je neschopnosť dosiahnuť orgazmus choroba?

Problém s dosiahnutím orgazmu sa zaraďuje medzi ženské sexuálne problémy, ku ktorým patrí aj nízke sexuálne libido, čiže porucha sexuálnej túžby, bolesť pri pohlavnom styku, neschopnosť sexuálne sa vzrušiť či averzia voči sexu. Všetky menové problémy však spolu úzko súvisia a navzájom sa môžu ovplyvňovať. Nízkym sexuálnym libidom trpí 16 miliónov žien po celom svete. Pozitívnou správou však je, že sexualita žien sa nachádza predovšetkým v ich hlave. Len vo výnimočných prípadoch ide o fyzický problém. Strata chuti na sex je často len dočasná a spôsobená nadmerným stresom, únavou, problémami v práci, vo vzťahoch či počas prežívania náročnej životnej etapy. Prvým krokom k prinavráteniu či privolaniu orgazmu je preto eliminácia stresu, pravidelná relaxácia v podobe meditácie, športu, relaxačného kúpeľa či čokoľvek, pri čom si žena duševne oddýchne a upriami svoju pozornosť na svoje telo.

Čítajte tiež: Množstvo ľudí ju celé roky varia zle: Chyba, kvôli ktorej hrozí otrava!

2017-02-25 06:00:00  |  Text: ts   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: independent.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia