Ako často mať sex podľa veku, aby sa odrazil na našom zdraví?

Ako často si dopriať sex, aby mal vplyv na naše zdravie?
Zdroj: thinkstock.com
2016-12-12 15:00:00

Nie je len spôsob, ako splodiť deti, alebo ako sa pobaviť. Lekári to už veľmi dlho tušili a všetky výskumy tomu nasvedčovali. Sex pozitívne vplýva na naše zdravie, preto by sme si ho mali dopriať! Ako často?

Aby mali milostné radovánky priaznivý vplyv na naše telo a celkovo organizmus, mali by sme sa im oddávať pravidelne. Odborníci na reprodukciu a pohlavie z Kinsey Institute of Sex dokonca zisťovali, ako často by sme mali mať sex, aby mal dopad na naše zdravie v závislosti od toho, koľko máme rokov. A taktiež odhalili, v akom veku sú ľudia sexuálne najaktívnejší.

Kto si užíva najviac? 

Podľa výskumu tí, ktorí dosiahli v roku 2 000 dospelosť, majú najviac sexu. Skupina ľudí vo veku od 18 až 29 rokov si užívajú za dverami spálne približne 112-krát za rok, zhruba dvakrát týždenne. V inej štúdii vedci z Wilkes University v Pensylvánii zistili, že vysokoškolskí študenti, ktorí mali pohlavný styk raz alebo dvakrát týždenne, mali vyššiu hladinu protilátok v porovnaní s tými, ktorí mali sex menej často. Ľudia vo veku od 30-39 rokov majú zase sex 86-krát za rok asi 1,6-krát týždenne. Nejde o nič zvláštne, keďže mnohí sa v tomto veku rozhodnú založiť si rodinu a popri domácnosti a deťoch nemajú na sex toľko času.

Ďalej sú tu štyridsiatnici - ľudia vo veku 40-49 rokov majú sex v priemere 69-krát ročne. Štúdia tiež prišla na to, že 45 percent manželských párov má pohlavný styk niekoľkokrát za mesiac, 34 percent si užíva dvakrát až trikrát týždenne a 13 percent niekoľkokrát za rok.

Ďalšie štúdia uskutočnená na stránke Your Tango sa pýtala manželských párov, ako často za mesiac vykonávajú sexuálne aktivity. Minimum, priemer a ideálne. Výsledky ukázali, že za minimum bolo považované raz za mesiac, v priemere raz za týždeň a ideálne trikrát až päťkrát týždenne.

Čítajte tiež: Nevytvárajte si doma saunu: Prekúrené miestnosti sa vám môžu nepekne vypomstiť!

2016-12-12 15:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: thesun.co.uk

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia