Ruka má obrovskú moc: Stiahnite spodnú bielizeň a pozrite sa, čo sa stane!

Masturbácia je zdravá, nebojte sa jej.
Zdroj: thinkstock.com
2016-09-19 11:00:00

Žiadne výčitky, ale pevné zdravie. To prináša osamelá rozkoš, ktorú si mnohí občas doprajú. Neváhajte v prípade, že máte pár minút čas na seba! Užite si príjemné pocity aj profit, ktorý masturbácia ponúka!

Udrží vašu sexuálnu túžbu i zdravie

Každý by potvrdil, že hlavne na začiatku vzťahu je vášeň medzi partnermi na vrchole. Túžili po sebe a iskry doslova lietali. Iné je to však po niekoľkých rokoch, kedy city môžu ochladnúť.

"Sex, ale tiež aj masturbácia môže zvýšiť sexuálnu energiu vo vzťahu. Navyše, u mužov a žien sebauspokojovanie udržuje správne fungovanie pohlavných orgánov. Ako hovorí staré príslovie, čím viac ho máte, tým viac ho budete chcieť,"  tvrdí Sadie Allison, PhD.

Bojuje so zápalom močového mechúra

Vedci z University of Sydney tvrdia, že jednou z prevencii zápalu močových ciest je práve masturbácia. Počas nej dochádza k cirkulácii tekutín, čo zvyšuje odolnosť ženského vnútorného prostredia a taktiež vyplavuje baktérie.

Zbaví vás stresu

Život ide oveľa lepšie bez stresu. Osamelá rozkoš zaplaví telo pohodovými endorfínmi, takže sme šťastnejší.

"Výskumy naznačujú, že orgazmy môžu tiež zlepšiť náladu pritom, ako telo uvoľňuje dopamín, ktorý dá stres do poriadku."


Kedy nie je vhodné používať kokosový olej?​​​


Zmierni bolesti pri PMS

Sebauspokojovanie a priamo orgazmus je skvelým riešením ako znížiť podráždenosť a kŕče, ktoré sprevádzajú PMS.

"Orgazmus vyvoláva stav pokoja tým, že uvoľňuje endorfíny. Pri vyvrcholení sa zvyšuje prietok krvi, čo tiež prispieva k úľave od bolestí," dodala Allison.

Skoncuje s nespavosťou

Ak chcete byť cez deň sústredení a v noci sa poriadne vyspať, zaraďte masturbáciu do svojich večerných rituálov. Jedna štúdia z roku 2010 zistila, že 32 % žien masturbovalo pred spaním. Zrejme majú na to dôvod.

"Môže to byť spôsobené upokojujúcou silou endorfínov, alebo možno vás len unaví. Ide o prirodzenejšie a užitočnejšie riešenie než prášok na spanie," uvádza odborníčka.

Navždy mladí

Sex sám so sebou môže byť osviežujúci. Ak chcete udržať krok so svojím partnerom a užívať si dobrodružný život, podniknite kroky na zvýšenie vitality.

"Masturbácia môže slúžiť ako vnútorné cvičenie, ktoré zvyšuje prietok krvi. V štúdii, v ktorej sa účastníci stretávali s matematickými problémami uviedli nižšiu sexuálnu aktivitu a teda aj hodnotu krvného tlaku a zvýšený stres. Aby ste dušou i telom ostali mladí, masturbácia je príjemným spôsobom."

Vďaka nej budete šťastnejší a dokonca budete vyzerať mladšie. Zrejme je to spôsobené nahromadením  krvi do tváre, pleť je červenšia a vyzerá zdravšie.

Zvýši sebavedomie

U väčšiny párov vyprchá sexuálny život kvôli tomu, že si už jeden z partnerov nepripadá atraktívny. Vďaka sebauspokojovaniu sa budete cítiť sexy a celkovo lepšie vo svojej koži. Ide o skvelý spôsob, ako si zvýšiť sebavedomie, prekonať osobné zábrany a plniť si svoje sexuálne túžby. Smelo do toho!

Čítajte tiež: Čo sa stane s vašimi črevami, keď zjete ananás? Dramatická zmena správania buniek!

2016-09-19 11:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: prevention.com

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia