Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Milostné hrátky ako liek? Šokuje vás, na ktoré ochorenie zaberá sex účinne!

Sex je zdraviu prospešný, doprajte si ho častejšie.
Sex je zdraviu prospešný, doprajte si ho častejšie. (Zdroj: thinkstock.com)

Presviedčať niekoho, že sex je pre zdravie prospešný, by bolo asi zbytočné. Je príjemným uvoľnením a zároveň spája partnerov a utužuje ich vzťah. Nový výskum zistil, že ak si ho doprajete v hojnom množstve, predídete nepríjemnému zdravotnému problému!

Rozhodne nejde o žiadne žiadne sci-fi, ale výskumom overená realita.

Tureckí výskumníci prišli na to, prečo je sex pre pacientov s kamienkami v močovode prospešný. Výskum sa konal na klinike tureckej nemocnice Ankara Training and Research Hospital. Vedci vytvorili skupinu z 90 pacientov, ktorí trpeli distálnou ureterolitiázou, čo je stav, kedy sa človeku utvoria kamienky v močovode.

Týchto pacientov rozdelili do troch skupín. Jedna z nich si mala dopriať pravidelný sex aspoň tri až štyrikrát do týždňa. Ďalšie dve jej mohli iba ticho závidieť, ak by sme to takto nadnesene mohli povedať. Pacienti z dvoch zvyšných skupín brali lieky na tento zdravotný problém a posledná skupina bola iba kontrolná.

Výsledky

Po dvoch týždňoch prišli prvé malé „zázraky“. Dvadsaťšesť pacientov z 31, ktorí sa liečili „sexom“, sa  dali porovnali s 10 pacientmi zo skupiny, v ktorej sa liečili tabletkami! Z kontrolnej skupiny sa iba 8 pacientov zbavili kamienkov.

Výskumníci zistili, že tí, ktorí si dopriali pravidelný pohlavný styk, sa rýchlejšie zbavili kamienkov a posun v rámci ochorenia bol o poznanie lepší. Tejto skupine sa podarilo zbaviť sa kamienkov rýchlejšie v priemere až o desať dní!

Čo tomu prispieva?

Podľa vedcov za to môže uvoľňujúci sa oxid dusnatý pri erekcii a pohlavnom styku. Ten pomáha uvoľniť sval v oblasti močovodu.

„Podľa nášho názoru, ak má pacient sexuálneho partnera, s ktorým má aspoň trikrát týždenne pohlavný styk, môže to byť pre neho prospešné,“ myslia si výskumníci z Turecka. 

Čítajte tiež: Ako dlho by mal trvať sex? Kedy je bezpečný!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9