Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Na dovolenku môžete spomínať dlho, nie iba v dobrom: Nezabúdajte na ochranu, inak vám hrozí toto!

Dovolenka je synonymum relaxu a zábavy. Niekedy aj neželaných nástrah!
Dovolenka je synonymum relaxu a zábavy. Niekedy aj neželaných nástrah! (Zdroj: thinkstock.com)

Dovolenková sezóna je v plnom prúde. Niektorí sa už opálení vrátili do bežného pracovného kolobehu, iní o zlatistej pláži a relaxe zatiaľ iba snívajú. Dovolenka nie je iba o chytaní bronzu či fotografovania zaujímavých pamiatok. Je o uvoľnení a relaxe.

Exotické prostredie a opálení cudzinci či cudzinky sú nepochybným lákadlom. Aj nevinný flirt sa môže zmeniť na horúcu noc...aj s následkami. Istý výskum odhalil, že najmä ženské pokolenie vyráža „loviť“ partnera na jednu noc, nikdy však nie za triezva. Posilnené alkoholom sa totiž ženy cítia byť odvážnejšie a smelšie.

Anonymita vyhráva

To, že na dovolenke sa ženy cítia uvoľnenejšie je aj tým, že v cudzom prostredí robia veci, ktoré by sa doma neodvážili. Pridáva sa k tomu aj čulý nočný život a vidina príležitostného sexu s neznámym je to, o čom doma vo svojich posteliach iba snívajú. A za všetkým hľadajte alkohol. Nepomáha len odhodiť zábrany, často je aj dôsledkom zabudnutia na to najpodstatnejšie – na ochranu.

Hoci znie lákavo predstava letného romániku s „domácim“, nikdy neviete, koľko žien už jeho opálenému telu a žiarivému úsmevu podľahlo. Preto je ochrana najdôležitejšia zásada.

Čo si vás počká, ak predsa len budete neopatrné?

Tých „prázdninových“ chorôb je hneď niekoľko. Prvou z nich môže byť syfilis. Infekcia od už nakazeného cudzinca je vysoko pravdepodobná. Ochorenie postihne nie len vaše genitálie, trpieť môžu aj močové cesty, konečník, ústa ale aj očné spojivky. Ak prvotné príznaky prechodíte a nebudete im venovať zvýšenú pozornosť, ochorenie môže skončiť poškodením srdcového tkaniva, ochrnutím či pomätenosťou.

K najčastejším prenosným chorobám patria aj chlamýdie, ktoré môžu napadnúť ktorékoľvek tkanivo v tele. Prejavujú sa bolesťou v podbrušku, problémovou menštruáciou, či bolesťami pri pohlavnom styku. Ak sa choroba nelieči dostatočne, hrozí neplodnosť, mimomaternicové tehotenstvo ale aj predčasný pôrod. Najhoršie je, že o nich niekedy ani neviete.

Ďalším nebezpečným ochorením, ktoré môžete chytiť počas nerozvážnych dovolenkových nocí sú genitálne bradavice. Tie majú údajne spojitosť s rakovinou krčka maternice a zbaviť sa ich môžete pomocou chirurgického odstránenia alebo vypaľovaním pomocou dusíka.

Horúco, no bezpečne

Dovolenku si môžete užiť aj bez toho, aby ste potom doma lietali po doktoroch a obávali sa, čo ste si to priniesli a ako sa to odrazí na vašom zdraví. Či už máte stáleho partnera, s ktorým si chcete užiť neviazanú, no pri tom bezpečnú zábavu, alebo idete v noci žúrovať a je vám jedno, kde sa ráno zobudíte, ochrana by mala byť to prvé, načo myslíte. Všetci predsa vieme, že kondómy nie sú jedinou ochranou, ktorú môže žena použiť.

Voda a kondóm nie sú priatelia

Dopriať si dobrodružného sexu vo vode môže byť niekoho fantáziou, isto však nemusí dopadnúť podľa vašich predstáv. Životnosť kondómu sa s pôsobením vody priamo úmerne znižuje, takže sto percentnú ochranu nečakajte. Nikdy neviete, kedy sa kondóm môže zošmyknúť a čo je najhoršie, voda nezastupuje lubrikačný gél, skôr môže spôsobiť nepríjemné pocity.

Voda však nemusí znižovať životnosť kondómu, je domovom siníc a rôznych baktérií, nehovoriac o tom, že piesok môže zaliezť tam, kde by ste ho najmenej čakali. A to je nepríjemnosť, ktorá by za pár chvíľ vodných radovánok stáť nemusela. Alebo aj mohla.

Čítajte tiež: Neskutočná sila orgazmu vás dostane: Zatočí s nebezpečnou chorobou, ktorá kosí ľudské životy!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9