Existujú nevedomé tehotenstvá? Takto zistíte, že ste tehotná pred použitím testu!

Všímajte si zmeny na svojom tele, aj vďaka tomu zistíte, že ste tehotná.
Zdroj: profimedia.sk
2015-05-20 06:00:00

Za posledné dni sa objavilo niekoľko prípadov nečakaných pôrodov. Je však možné, aby si žena vôbec nevšimla, že sa stane matkou? Nie je tomu úplne tak. Aj počas prvých týždňov dáva ženský organizmus najavo, že v ňom hniezdi malý človiečik. Všímajte si tieto príznaky!

Únava

Tehotenstvo dá zabrať ženskému organizmu nielen v neskoršom štádiu, keď je už bruško viditeľné. Pre ľudské telo predstavuje záťaž už od začiatku. V ženskom tele sa začnú diať hormonálne zmeny, ktoré sú vyčerpávajúce, preto môže nežnejšie pohlavie počas prvých týždňov pociťovať veľkú únavu. Žena vtedy ťažko udrží hlavu nad pracovným stolom, pričom jej únava bráni vykonávať každodenné aktivity, na ktoré bola zvyknutá. Paradoxne, najhoršie je to počas prvých troch mesiacov a po cca 12 týždni pomaly ustupuje.

Nechuť k obľúbeným jedlám

Každé ráno ste začínali šálkou kávy a teraz ju nemôžete ani cítiť? Je dosť pravdepodobné, že ste v tom. Náhla zmena chutí je totiž typickým príznakom tehotenstva. Ak ste milovali jedlo a teraz sa vám už len pri pomyslení naň zdvíha žalúdok, spravte si tehotenský test. To sa týka aj chutí na určité nezvyčajné potraviny.


Najlepšie krajiny pre matky: Neuveriteľné, na ktorom mieste v rebríčku skončilo Slovensko!


Citlivé prsia

Aj keď patrí k najznámejším tehotenským signálom, množstvo žien si ho zamieňa za prejav predmenštruačného syndrómu. Ak má žena bolestivé a citlivé prsia, vie, že sa blížia jej dni. Zbystrite však pozornosť! Môžete byť tehotná. Pociťujete akýkoľvek dotyk na prsníkoch, či už od partnera alebo dotyk podprsenky, za nepríjemný a vaše bradavky sú stmavnuté a zväčšené? Rodí sa vo vás nový život. Ide o dôsledok hormonálnych žien prebiehajúcich v tele.

Kŕče v brušku

Ďalší príznak, ktorí si môže nežnejšie pohlavie zamieňať s prejavom blížiacej sa menštruácie. Bolesti a kŕče v spodnej časti bruška sú typické pre menštruáciu, no telo vám tým môže oznámiť zrod nového života. Takisto sa môže objaviť aj pocit nafúknutého bruška a špinenie - vtedy sa embryo uhniezďuje v maternici.

Nálada ako na hojdačke

Tehotenské hormóny majú na svedomí aj vašu náladovosť. Pokiaľ sa bez dôvodu rozkričíte na svojho partnera alebo vás rozplače film, ktorý je zábavný, je dosť pravdepodobné, že je za tým tehotenstvo. Poďakujte sa za to spomínaným hormónom.

Čítajte tiež: Banány na prázdny žalúdok? Muž sa nestačil diviť, čo to s ním spravilo!

2015-05-20 06:00:00  |  Text: Janka   |  Foto: Thinkstock.com  |  Zdroj: red

Ďalšie články

Feminity.sk

PlniElanu.sk

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia