Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Záhadný orgazmus v spánku, o ktorom sa príliš nehovorí: Toto ste o ňom nevedeli!

Zababušte sa do perín a poriadne sa vyspite!
Zababušte sa do perín a poriadne sa vyspite! (Zdroj: thinkstock.com)

Je zahalený rúškom tajomstva. Ľudia o ňom príliš nehovoria, myslia si, že nie je normálny. Orgazmus v spánku už prežili mnohí a ak si myslíte, že sa vás to netýka, jednoducho si na to nepamätáte!

Sladko spíte a zdá sa vám krásny sen. Cítite sa výborne, veľmi ľahko, príjemne, až tento pocit začne silnieť a silnieť.. Až sa zrazu prebudíte a pocítite sťahy v genitálnej oblasti. Spočiatku neviete o čo sa jedná, no príjemný pocit v podbrušku vás nenechá na pochybách – prežili ste orgazmus! A to i napriek tomu, že ste v posteli a nepohli ste rukami.

Pozrite sa na niektoré fakty o orgazme v spánku:

Ženy ho môžu mať kedykoľvek

Aj keď sa spája väčšinou s mužmi, aj ženy môžu mať vlhké sny prakticky v ktoromkoľvek veku. Štúdia z roku 1986, uverejnená v časopise Journal of Sex Research zistila, že 37 % žien zažilo min. raz orgazmus v spánku. Ide pritom o výskum vykonaný v 80-tych rokoch, takže sa predpokladá, že tých žien je dnes min. dvojnásobne viac.

V spánku dosiahnete organizmus ľahšie ako počas sexu

"V mojej praxi som sa stretol so ženami, ktoré neboli schopné dosiahnuť orgazmus pri milovaní s partnerom alebo masturbáciou, ale, často ho zažívali v spánku," povedala sexuálna terapeutka Madeleine Castellanos, MD.

Ženský orgazmus totiž závisí na niekoľkých faktoroch, pričom hlavným je práve schopnosť uvoľniť sa a užiť si každú sekundu milovania. Mnoho žien nedokáže svoju myseľ odpútať od iných rušivých podnetov, takže orgazmus len ťažko dosiahnu. Sexuálne sny majú ženy vtedy, keď nie sú ničím rozptýlené, nestresujú sa a sú bez úzkosti. Počas spánku existujete vy a vaša myseľ, preto je niekedy orgazmus v spánku reálnejší ako počas milovania s partnerom.


Kto by netúžil po slastnom uvoľnení, ktoré ovládne naše telo počas vyvrcholenia? Muž tvrdí, že dokáže u žien dosiahnuť orgazmus bez toho, aby sa ich dotkol.


Ľudia zvyčajne zažívajú príjemné pocity v pohlavných orgánoch počas REM spánku

Práve počas tejto fázy spánku, keď snívate, sa dostáva do genitálnej oblasti viac krvi. Práve toto zvýšenie prietoku krvi má niekedy za následok orgazmus.

Orgazmus Ste zažili zrejme preto, že sa vám sníval sexuálny sen, aj keď si naň nepamätáte

Zrejme ste mali sexuálny sen a v dôsledku väčšieho prietoku krvi do penisu či vagíny nasledovala erekcia alebo orgazmus. Alebo by to mohlo byť naopak: zvýšenie prietoku krvi v skutočnosti podnieti k sexuálnemu snu, po čom nasleduje orgazmus. Vedci si nie sú celkom istí, čo sa vtedy deje. Aj keď sa prebudíte v polovici orgazmu a nemôžete si spomenúť na svoj sen, pravdepodobne ste ho mali.

Pri niektorých polohách v posteli je pravdepodobnejšie, že zažijete sexuálny sen a orgazmus

Jedna štúdia z roku 2012, publikovaná v časopise Dreaming prišla na to, že spánok na bruchu je spojený s intenzívnejšími snami, vrátane tých sexuálnych. Dáva to zmysel, keďže pri tejto polohe je väčší kontakt medzi posteľou a penisom či klitorisom.


Sníval sa vám zaujímavý sen? Náš online snár vám pomôže odhaliť jeho význam.


Orgazmus v spánku je úplne normálny

Považujte to ako darček, ktorý vám dal váš mozog! Ide len o známku toho, že vaše libido a erotické fantázie sú úplne v poriadku. Nikdy sa kvôli tomu necíťte previnilo alebo si nemyslite, že by ste boli nenormálni.

Väčšina ľudí má tendenciu tieto sny kvôli ich podivnému obsahu odmietať. Nezabúdajte, že sny sú symbolické, takže to hneď neznamená, že ste zamilovaní do svojho bývalého partnera, kolegu či muža z potravín, o ktorom sa vám snívalo a pritom ste ho videli len raz v živote. Najdôležitejší je, aký máte z toho v snoch pocit. Na tom záleží najviac.

Čítajte tiež: Peklo v rozkroku a život v troskách: Toto je žena, ktorá 6 hodín denne
                 sledovala porno!

                 Namiesto slasti obrovská bolesť: Vedci potvrdili, ktorá sexuálna poloha je
                 najnebezpečnejšia!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9